Døde i politiarrest – saken henlagt

<pEn mann i 30-årene døde i politiarresten i Narvik i februar i fjor. En rapport hevder at tilsynet mannen fikk ikke var tilstrekkelig, men saken er likevel henlagt.</p

En professor har i en sakkyndig rapport uttalt at det tilsynet mannen fikk fra to polititjenestemenn ikke var tilstrekkelig i en situasjon som i den aktuelle saken, skriver Dagbladet.

Riksadvokaten har likevel henlagt saken mot de to tjenestemennene.

– Spesialenheten for politisaker har gitt en omfattende redegjørelse for de faktiske forhold, og vi viser til denne, skriver fungerende riksadvokat Knut Kallerud og førsteadvokat Ingunn Fossgard i et brev til avdødes mor.

11. februar i fjor ble mannen innbrakt til politihuset med en svirebror. I forbindelse med arrestrasjonen fant politiet tre tomme brennevinsflasker.

– Det er klart i ettertid at mannen ikke burde være innsatt i arrest uten legetilsyn, og at selv temmelig intensivt tilsyn ikke ville vært tilstrekkelig for å hindre dødsfallet. Men det er ikke grunnlag for slike bebreidelser overfor betjentene som kreves for å gjøre straffansvar gjeldende, heter det i forklaringen. (©NTB)