Molde vant cupdrama

Foto: Scanpix 
<pMolde halte i land en 3-1-seier i kvartfinalen over Lyn, i en kamp som eksploderte i ekstraomgangene med fire scoringer og noen underlige dommeravgjørelser.</p

Dommer Svein-Erik Edvartsen skulle komme i fokus da han tilsynelatende ga gult kort til Indridi Sigurdsson, som hadde kort fra før.

Så da fant Edvartsen ut at det kortet i stedet var til Tommy Berntsen, og så ga han et ekstrakort til Guastaviño – etter en situasjon der uruguayaneren var blitt revet ned av Toni Koskela.

Skuffet Berg

Det avsluttet en første ekstraomgang der Davy Claude Angan først ga Lyn ledelsen 1-0 da han ble truffet av et skudd fra Espen Hoff slik at ballen spratt i mål bak en utmanøvrert Jan Kjell Larsen.

Pape Pate Diouf svarte for Molde umiddelbart, med å dra seg forbi Lars-Kristian Eriksen og skyte nydelig i steget forbi Eddie Gustafsson.

– Jeg er skuffet over at de kom inn i kampen igjen etter at vi hadde scoret. Vi kunne ha beskyttet ballen bedre og spilt på litt mindre risiko. Og så kunne vi ha håndtert den dødballsituasjonen som de scorer det avgjørende målet på bedre, sa Lyn-trener Henning Berg til TV 2.

Håper på hjemmekamp

Rett før pause kranglet så enten Moldes Vegard Forren eller Lyns Indridi Sigurdsson ballen i Lyn-målet en gang til, etter at Gustafsson hadde slått et skudd fra Magne Hoseth i tverrliggeren. Forren ble kreditert målet – og rett før slutt satte Magne Hoseth inn kampens siste.

Dermed er Molde i semifinalen i NM. MFKs svenske trener Kjell Jonevret vant i 1989 cupfinalen som spiller for Viking mot nettopp Molde.

– Dette betyr mye for oss i Molde og for byen. Vi har hatt det litt tøft i serien, så nå har vi cupen å se fram til. Forhåpentligvis får vi hjemmekamp og kan vi lage fest i Molde, sa Jonevret til TV 2.