Stakk kjæresten i halsen med skrujern

<pEn 28 år gammel mann innrømmer å ha stukket sin 22 år gamle kjæreste gjentatte ganger med et skrujern i Bergen torsdag.</p

Kvinnen ble stukket flere ganger i halsen, hodet og nakken og ligger til intensivbehandling på Haukeland universitetssjukehus. Tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil fredag ettermiddag.

Kort tid etter at kvinnen ble funnet hardt skadd i leiligheten i Strandgaten i Bergen, ble hennes 28 år gamle kjæreste pågrepet like ved gjerningsstedet. Han er siktet for drapsforsøk og ble avhørt i et par timer fredag, opplyser politiadvokat Yvonne Momeni til NTB.

Mannens forsvarer, Trond Christiansen, forteller at klienten langt på vei har innrømmet straffskyld under avhøret.

– Han erkjenner at han har stukket henne. Han har forklart at han ikke mente å drepe henne, men han innser at det han har gjort kunne ha ført til døden, sier Christiansen til NTB.

Mannen skal fremstilles for fengsling i Bergen tingrett lørdag formiddag.

Stakk med skrujern

Angrepet skjedde i leiligheten til en venninne av den 22 år gamle kvinnen. Tiltalte har forklart at de hadde vært på byen, og at anslagsvis fem personer dro tilbake til leiligheten og overnattet der. Ingen av de andre i leiligheten skal ha sett selve angrepet, som skjedde i et rom med døren lukket.

– Men de har hørt lyder og gjort observasjoner da døren ble åpnet og han gikk ut av rommet, forteller Christiansen.

Mannen har forklart at han stakk kjæresten med et skrujern. Skrujernet er ikke funnet.

Bakgrunnen for nedstikkingen skal ha vært en krangel.

– Han har forklart at det var en form for krangel mellom han og kjæresten, og at han at han følte seg utenfor seg selv i hodet. Han hadde drukket en god del natten før, og muligens også røyket noe hasj, sier Christiansen.

Beklager

Ingen av de involverte skal tilhøre noe spesielt belastet miljø, ifølge forsvareren.

– Dette er bare en kar som har kommet opp i en livssituasjon hvor han ikke har vært i arbeid på en stund, og så har det blitt litt mer bruk av alkohol enn han satte pris på selv, sier Christiansen.

Mannen er opprinnelig fra et afrikansk land, og kom til Norge for ti år siden. Han fikk da innvilget oppholdstillatelse.

I 2005 ble han dømt til 30 dagers fengsel for å ha truet en mann med en kniv på et utested. I tillegg er mannen også dømt for diverse narkotikaforhold, skriver bt.no. (©NTB)