Brasil ødela Norges medaljedrøm

Norge klarte ikke å hamle opp med Brasil. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pBrasil var et par nummer for store for Norge som ble sendt ut av OL-turneringen med 1-2-tap i kvartfinalen. En sen norsk straffescoring var ikke nok.</p

Spissen Elise Thorsnes ble felt av Brasils keeper Barbara ni minutter før full tid, og innbytter Siri Nordby var sikker fra krittmerket.

Da ble det spenning igjen. Norge prøvde å sette inn en sluttspurt. Norge sendte opp folk, og Solveig Gulbrandsen var nær 2-2-scoring på en heading etter et frispark fra Ingvild Stensland.

Men det kom ikke flere mål, og Brasil vant fortjent 2-1. De gule var det førende laget gjennom hele kampen, og produserte klart mest avslutninger og sjanser.

Finest

Den fineste avslutningen av dem alle kom etter 43 spilte minutter. Da sendte Brasils midtbaneanker Daniela i vei et sugende langskudd som Erika Skarbø aldri nådde opp på. Ballen var fortsatt på stigende kurs da den fant veien opp i nettaket.

1-0-scoringen var kampens øyeblikk.

Like før Danielas scoring hadde Norge sin eneste sjanse før pause da OL-debutant Elise Thorsnes fikk muligheten. Skuddet hennes gikk utenfor.

Thorsnes spilte enslig spiss for Norge fra start. Hun fortsatte i tospann med Melissa Wiik da Norge la om til 3-5-2 i 2. omgang. Thorsnes spilte en bra kamp. Det samme gjorde kaptein Ane Stangeland Horpestad som var Norges beste.

God Marta

Kampens beste spiller var uten tvil Brasils Marta. Den lettbeinte og lynraske teknikeren var en konstant trussel gjennom 90 minutter og spesielt god da Brasil skrudde opp tempoet etter pause. Det var fortjent da hun scoret sitt første mål i turneringen 18 minutter ut i 2.-omgang.

Målet må midtstopper Marit Fiane Christensen ta på sin kappe. Et feiltreff i forbindelse med et tilbakespill ble snappet opp av fotrappe Marta, og 2-0 var et faktum.

Rett etter Martas scoring kom Norges formasjonsskifte. Uten at det hjalp noe særlig. Brasil var et langt bedre fotballag, og det var kanskje ikke annet å vente av laget som tapte den siste VM-finalen mot Tyskland.

Røas Marie Knutsen knakk nesen seks minutter ut i oppgjøret mot Japan i den siste gruppespillkampen. Selv om hun har fått en ansiktsmaske som gjorde at hun kunne ha spilt, ble hun sittende på benken kampen igjennom.

Norge ble olympiske mestere i Sydney for åtte år siden, men klarte ikke å kvalifisere seg til lekene i Aten for fire år siden.

Denne gangen ble det bråstopp i kvartfinalen. (©NTB)