- Jeg måtte være tøff

 
<pTidligere LO-leder Gerd-Liv Valla sier hun måtte være tøff i sykelønnsstriden med regjeringen. Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) mener hun opptrådte vettløst da det sto på som verst.</p

Som en av arkitektene bak forslaget til ny sykelønnsordning opplevde Hanssen å bli offentlig utskjelt av Valla høsten for to år siden. I VG onsdag tok han bladet fra munnen.

– Oppførselen hennes var helt uakseptabel. Jeg ble ganske direkte beskyldt for å lyve. Det gjorde jeg selvsagt ikke, sier Hanssen til VG.

Helseministeren beskriver Vallas opptreden som vettløs. Han mener hun overspilte i situasjonen som oppsto, men konfronterte henne aldri med hva han mente.

– Nei, som arbeidsminister for Ap må man jo bruke vettet, den som hadde det.

– Måtte være tøff

Da NTB møtte Valla i kolonihagen hennes i Oslo tidligere denne måneden, gjorde hun det helt klart at hun ikke angrer på den tøffe tonen.

– Jeg var forbannet på regjeringen og da må man være tøff, sa Valla.

Overfor VG Nett utdypet hun onsdag sine synspunkter per tekstmelding:

– Bjarne Håkon Hanssen og Jens Stoltenberg sto i spissen for, og la mye energi i, å endre sykelønnsordningen og dermed rasere den viktige avtalen. Det fikk vi stoppet. Det var en tøff kamp.

Valla ønsker ikke å kommentere Hanssens karakteristikk av henne, men nøyer seg med å slå fast at sykelønnssaken var en særdeles dårlig sak for Arbeiderpartiet, og at mer oppmerksomhet om den neppe hjelper på meningsmålingene.

Glad for Flåthen

LO gjorde felles sak med NHO i sykelønnsstriden og vant slaget med regjeringen. Årsaken til bruduljene var Hanssens ønske om at arbeidsgiverne skulle belastes med mer av ordningens utgifter.

I intervjuet med VG går Bjarne Håkon Hanssen langt i å antyde at han er glad LO nå har en ny leder.

– Jeg tror det er veldig bra for LO at Roar Flåthen er leder. Nå har jeg forhandlet AFP-ordningen med ham, og det var virkelig ingen søndagsskole. Han kan være tøff på vegne av sine medlemmer. Men Flåthen opptrer alltid anstendig, sier Hanssen. (©NTB)