Ny person pågrepet etter drap i Oslo

<pPolitiet har pågrepet enda en person som er siktet for drapet på Per Høyland (73) i Calmeyersgate i Oslo.</p

En mann i slutten av 30-årene ble pågrepet på Romsås i Oslo sent onsdag kveld. Også han er siktet for forsettlig drap på Høyland.

– Mannen ble pågrepet etter at politiet startet etterforskning av saken. Mannen er kjent av politiet fra tidligere og skal ha tilhørighet til narkotikamiljøet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, til NTB.

Fire siktet

Fra før er tre personer siktet i saken. En 24 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på mannen og to kvinner er siktet for å ha skjult den drapssiktede.

Politiet vurderer fortløpende om de to kvinnene skal slippes løs, mens det for de to mennene legges opp til krav om varetekt og fengslingsmøter i Oslo tingrett fredag. Den sist pågrepne har bedt om at advokat Vidar Lind Iversen blir oppnevnt som forsvarer.

73 år gamle Høyland ble funnet drept hjemme i sin egen leilighet i Oslo sentrum mandag. En nabo som var bekymret slo alarm og den foreløpige obduksjonen kunne slå fast at mannen var blitt offer for grov vold. Siden er det blitt kjent at Høyland brukte mye av sin tid på å hjelpe mennesker i rusmiljøet og at han hadde flere bekjente her.

Kjenner motivet

Politiet ville torsdag ikke si hvordan de mener forholdet mellom de to drapssiktede mennene skal ha vært. Heller ikke motivet for ugjerningen blir kommentert.

– Gjennom avhør av vitner og siktede begynner vi å få en oppfatning av motivet, men av hensyn til at de siktede skal i avhør i dag ønsker vi ikke å si noe om dette ennå, sier Rohde. (©NTB)