Svart dag på norske veier

 
<pMinst tre personer mistet livet og 13 personer ble skadd i en rekke trafikkulykker tirsdag.</p

Tirsdag ble en brutal dag på norske veier. Minst tre personer omkom i tre ulike ulykker rundt omkring i landet, og et stort antall personer ble skadet.

Tirsdag morgen omkom en 30 år gammel mann etter å ha kjørt av veien og nedover en skråning i Rømskog i Østfold. Mannen var fra Rømskog.

Kort tid etter mistet en mann i 20-årene livet etter å ha frontkollidert med en lastebil på riksvei 13 mellom Voss og Granvin i Hordaland. Mannen var hjemmehørende i Voss-området.

Noen timer senere omkom en mannlig MC-fører i 40-årene ved Kistranda i Fauske kommune etter å ha kollidert med en lastebil.

Ni skadd

Den mest omfattende ulykken skjedde langs E39 nord for Flekkefjord tirsdag kveld, hvor til sammen ni personer ble skadd i én kollisjon. Kort tid før kl. 23 var skadeomfanget og omstendighetene rundt ulykken ikke avklart, men flere av de ni skal være alvorlig skadd, opplyser politiet i Agder til NTB.

Flere personer ble også skadd i en rekke andre ulykker tirsdag. I Pindsle i Vestfold fikk en kvinne alvorlige bruddskader etter å ha kollidert med et vogntog langs E18.

I Skien ble en person alvorlig skadd da fire biler kjørte inn i hverandre på Elstrømbrua i byen. I Balsfjord i Troms fikk en mann lettere skader etter å ha kjørt av veien langs E8 ved Slettmo.

I Kviteseid ble en mannlig MC-fører i slutten av 30-årene sendt med luftambulanse med pusteproblemer og smerter, etter å ha kjørt av veien tirsdag ettermiddag.

Minst 14 omkomne

Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte tirsdag ulykkesstatistikken for juli, som viste at totalt 26 personer omkom på veiene i løpet av måneden. Dette er sju flere personer enn samme måned i fjor.

Hittil i år har de samlede dødstallene steget med 41 prosent sammenlignet med fjoråret, og bare i løpet av de tolv første dagene i august har allerede minst 14 personer omkommet i trafikken, viser en gjennomgang NTB har gjort i sitt nyhetsarkiv.

En stor andel av disse ulykkene har skjedd de siste dagene. I tillegg til de minst tre som omkom tirsdag, omkom en mann i Hokksund mandag og totalt fem personer i løpet av helgen. Disse omkom i ulike ulykker i henholdsvis Tromsø, Vegårshei i Aust-Agder, Porsanger i Finnmark, Børvenes i Hordaland og i Tingvoll i Møre og Romsdal.