- Drept med grov vold

Illustrasjonsfoto: Scanpix 
<pObduksjonen av den 73 år gamle mannen som ble funnet død i sin leilighet i Oslo mandag, viser at han døde av grov vold. Åstedet bærer preg av kamp, ifølge politiet.</p

Den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar tirsdag ettermiddag.

– Vi ønsker ikke å være så veldig konkrete om dødstidspunktet, siden det er en foreløpig obduksjonsrapport. Så langt tyder det på at drapshandlingen har funnet sted i løpet av helgen. Men det kan være så tidlig som sent i forrige uke, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde som er leder for vold- og sedelighetsseksjon i Oslo politidistrikt.

Det var ved 16.30-tiden mandag at politiet fikk melding om funnet av den døde.

Så langt er ingen verken mistenkt eller pågrepet, opplyser politiet.

Aktiv i menighet

På en pressekonferanse tirsdag kveld bekreftet politiet at den drepte er identisk med den 73 år gamle mannen som står oppført som eier av leiligheten i Calmeyers gate i Oslo sentrum.

73-åringen var ifølge politiet etnisk norsk, pensjonist, ugift, barnløs og aktiv i en menighet utenfor Oslo.

– Det er litt tidlig å si om hans bakgrunn kan gi noen spor i saken. Men vi har ingen holdepunkter for å knytte hans virke opp mot det som har skjedd, sier Rohde til NTB.

Omfattende åsted

73-åringens leilighet bærer preg av kamp, forteller politiinspektøren. De tekniske undersøkelsene pågår fremdeles der.

– Det er et omfattende åsted, både på grunn av leilighetens størrelse og fordi det ser ut til å finnes en rekke spor i leiligheten, sier Rohde.

Politiet håper gjennom rundspørringer, vitneavhør og spor på åstedet å få sirklet inn en gjerningsperson. Og de ønsker tips i saken.

– Vi ønsker at publikum som har sett bevegelser til og fra Calmeyers gate 4 i Oslo fra torsdag i forrige uke, skal ta kontakt med politiet hvis de mener å ha sett noe av interesse, oppfordrer politiinspektøren.

Funnet av nabo

Ved sentralvakta i Oslo politidistrikt fikk NTB mandag opplyst at mannen ble funnet av en nabo, som tok seg inn i leiligheten etter at han ikke hadde sett beboeren på en stund.

Politiinspektøren kan verken bekrefte eller avkrefte om døra til leiligheten var ulåst da mannen ble funnet.

– Det tør jeg ikke si med sikkerhet. Men det riktig at det var en nabo som varslet politiet, forteller Hanne Kristin Rohde. (©NTB)