Mistenkt for Arboga-drap sendt ut av retten

 Tegning fra rettssalen under saken mot den tyske kvinnen som er tiltalt for bl.a. å ha drept 2 barn i Arboga. (Illustrasjon: Lotta Jarlsdotter / SCANPIX) Les mer Lukk

<pDen tyske kvinnen som er mistenkt for å ha drept to småbarn i Arboga i Sverige, er flyttet ut av salen der rettssaken pågår. Barnas mor orker ikke å være i nærheten av henne.</p

Da retten kom sammen igjen etter en kort pause torsdag, var den mistenkte ikke lenger i salen. Før pausen hadde drapsofrenes mamma, Emma Jangestig, brutt sammen i gråt, fordi hun ikke orket å sitte ansikt til ansikt med kvinnen som hun mener drepte barna hennes.

Men etter pausen virket hun fattet og forklarte seg med fast stemme, mens tiltalte måtte høre på fra et annet rom. Den tyske kvinnens forsvarer, Per-Ingvar Ekblad, sa at han ikke har noen grunn til å tro at Jangestig lyver, men ba henne likevel gjenta deler av sin forklaring.

«Sto utenfor døren»

Tidligere på dagen sa Jangestig at hun kjente igjen tiltalte på stemmen og nesen, da den tyske kvinnen som anklages for drapene forklarte seg i retten onsdag. – Jeg kjenner igjen henne som kvinnen som sto utenfor døren min, forklarte hun.

Den tyske 32-åringen er tiltalt for overlagt drap på ett år gamle Saga og tre år gamle Maximilian i mars i år, samt for drapsforsøk på deres mor Emma. Ifølge tiltalen slo hun flere ganger moren og barna i hodet og kroppen med en hammer eller hammerlignende gjenstand.

Motivet skal ha vært sjalusi. Kvinnen skal ha ført en reisedagbok som viste hvilke følelser hun hadde for samboeren til barnas mor, og hun skal også ha skrevet brev til ham. Hun skal ikke ha kommet over bruddet med barnemorens samboer.

Mor hardt skadd

Barna og den 23 år gamle moren ble funnet hardt skadd i familiens hus i Arboga 17. mars. Barna døde på sykehuset, moren lå en stund lå hardt skadd og i koma, mens faren ble pågrepet men løslatt etter få timer.

Mistanken ble i stedet rettet mot den 32 år gamle kvinnen, som senere ble pågrepet i Tyskland. Kvinnen nekter bestemt å ha noe som helst med drapene på barna og drapsforsøket på deres mor å gjøre.

Jurister sier morens minner om drapsdagen er en av nøklene til utfallet av rettssaken som holdes i Köping et par mil fra Arboga. Politiet har ikke funnet hammeren som skal ha vært drapsvåpenet i saken. (©NTB)