Annenhver ordfører vil stanse spilleautomater

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)
<pAnnenhver kommune vil ta alkoholloven i bruk for å stanse de nye spilleautomatene til Norsk Tipping.</p

Det viser en undersøkelse som Aftenposten har gjort blant landets ordførere. Undersøkelsen viser også at rundt 70 prosent av ordførerne er motstandere av de nye automatene.

Ordførerne finner støtte i et rundskriv fra Helsedirektoratet der det står at man kan bruke skjenkebevillingen som pressmiddel for å hindre pengespill.

En av kommunene som vil stanse automatene, er Sandefjord, der bystyret i mai vedtok å bruke alkoholloven for å stenge dem ute.

Ved å nekte bevilling til steder som selger eller skjenke alkohol, håper kommunen å holde antall automater så lavt som mulig.

Norsk Tipping begynner utplasseringen av de første av i alt 7.200 nye automater i butikker, kiosker og barer i august. Man kan ikke bruke kontanter på automatene, og spillingen gjøres i stedet med et eget kort som lades på forhånd.

- Automatene er en grenseløs dobbeltmoral fra statens side. Vi står på de spilleavhengiges side og gjør det vi kan slik at folk ikke skal snuble borti slike automater på puben og i butikken, sier ordfører Bjørn Odd Gleditsch (H) i Sandefjord. (©NTB)