Vil gi turister guidet Karadzic-tur i Beograd

 
<pEr du interessert i Radovan Karadzic og skal til Beograd, kan du snart få oppleve en guidet bytur utenom det vanlige.</p

Det serbiske reisebyrået Vekol opplyste tirsdag at de ønsker å starte en ny guidet bytur til steder Karadzic gjemte seg på i løpet av sine 13 år på rømmen, samt stedet hvor han i forrige uke ble arrestert.

Ifølge Vekol er både journalister og turister svært ivrige etter å se noen av stedene krigsforbryteren oppholdt seg på i tiden før han ble arrestert.

– Vi planlegger å organisere turen snart, kanskje allerede neste uke. Etterspørselen er enorm, og folk er veldig interessert, sier talskvinne for Vekol, Dragana Tubic.

Flere stopp

Besøkende vil blant annet bli tatt med til baren Luda Kuca, eller Galehuset, hvor Karadzic, alias doktor Dragan Dabic, ofte spilte det montenegrinske strykeinstrumentet gusla. Med på turen er også et stopp i en varehandel hvor Karadzic kjøpte brød og vin, restauranter han spiste på og stedet hvor han ble arrestert, opplyser Vekol.

Turistene vil også få mulighet til å kjøpe gamle utgaver av bladet Healthy Life, hvor Karadzic skrev, under sitt alias.

Tror turen blir populær

– Vi har allerede organisert en Tito-tur og en Tesla-tur, og de er svært populære blant utenlandske turister. Jeg tror også denne turen vil bli veldig populær, sier Tubic.

Turen for Josip Broz Tito, som var Jugoslavias øverste statsleder fra slutten av andre verdenskrig til hans død i 1980, inkluderer en kjøretur med hans offisielle tog og middag med lederens favoritt vin- og mat. Tesla-turen er basert på livet til den berømte serbiske oppfinneren og vitenskapsmannen Nikola Tesla.

Andre reisebyråer i Beograd tilbyr allerede turer knyttet til tidligere president Slobodan Milosevic, og også til steder i Beograd som ble ødelagt under NATOs bombinger i 1999.