Flere drept i bombeangrep

Skadet jente på sykehuset i Ahmedabad  Les mer Lukk

<pMinst 29 personer skal være drept og over 100 såret etter at en rekke små bomber gikk av i den vestindiske byen Ahmedabad lørdag, ifølge lokale myndigheter.</p


Minst 16 eksplosjoner rammet Ahmedabads folksomme gamleby, med hovedsakelig muslimske innbyggere. En av bombene var gjemt i en matboks og en annen tilsynelatende festet til en sykkel.

– Dette er utført av en eller annen terrorgruppe som ønsker å destabilisere landet, sier statssekretær Shriprakash Jaiswal fra innenriksdepartementet til nyhetskanalen Sahara.

Store ødeleggelser

Det var to serier med bombeeksplosjoner i rask rekkefølge. Den første runden rammet travle markeder i byen, mens den andre fant sted drøyt 20 minutter etter, like ved et sykehus, opplyser politiet.

– Minst seks personer ble drept i eksplosjonene ved sykehuset, sier Amit Shah fra innenriksdepartementet i delstaten Gujarat.

Lokale TV-kanaler viste bilder av en buss med den ene siden revet opp, knuste vinduer og taket halvveis ødelagt.

– Bussen hadde akkurat begynt å gå da eksplosjonen skjedde, sier P.K. Pathak, en pensjonist som tok en annen buss like i nærheten.

– Mange folk som sto i døra, ramlet ned. Det var flammer og røyk overalt. Vi styrtet ut fra bussen vår for å hjelpe dem, forteller Pathak.

Flere angrep

Fredag ble minst én person drept og seks såret da åtte bomber gikk av kort tid etter hverandre i den sørlige byen Bangalore. Politiet har foreløpig få spor å gå etter i etterforskningen av bombeangrepet.

Lørdag ble nok en udetonert bombe funnet i nærheten av et kjøpesenter i Bangalore, men det var uklart om den var plassert der nylig, eller om den var ment å skulle gå av samtidig med de andre bombene fredag.

India har vært rammet av en rekke bombeangrep de siste årene, der målene har vært alt fra moskeer og hindutempler til tog. Det er ikke vanlig at militante grupper går offentlig ut og tar på seg ansvaret for angrepene i etterkant.

Det indiske innenriksdepartementet sa fredag at de antok at en liten, militant gruppe sto bak bombeeksplosjonene, men ga ingen ytterligere opplysninger.