Etterlyser haiker etter Hvalstad-skuddene

Foto: Scanpix 
<pPolitiet i Asker og Bærum går ut med beskrivelse av haikeren i 50-årene de ønsker kontakt med etter asylmottakskuddene på Hvalstad.</p

Tidligere denne uken gikk politiet ut med en oppfordring til en person som ble observert i området etter skuddene mot Hvalstad asylmottak i Asker 18. juli, hvor en 16-åring ble alvorlig skadd. Fredag gikk de ut med en mer detaljert beskrivelse av mannen, skriver Budstikka.

Mannen er norsk, 50-55 år gammel, 170-175 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning og et kortklippet, gråbrunt hår. Han snakket østlandsdialekt og var iført en skitten dongeribukse og blå t-skjorte. Ifølge sjåføren som plukket ham opp var han oppskrapet på hendene og hadde størknet blod på venstre side av halsen, opplyser politiet.

Mannen har ikke status som mistenkt i saken, men blir ansett for å være et vitne i det antatt rasistisk motiverte angrepet på asylmottaket. Mannen haiket med en kvinne fra skogsområdet Solstadlia til bussholdeplassen Ravnsborg ovenfor E18 mellom klokken 08.45 og 09.00.

– Vi ønsker publikums hjelp til å finne fram til vedkommende, derfor går vi ut en gang til, sier politiinspektør Einar Aas til Budstikka. (©NTB)