- Terrorcelle avslørt i Kina

 
<pPolitiet i den kinesiske millionbyen Shanghai sier de har avslørt en terrorcelle som planla å angripe et fotballstadion i storbyen under OL.</p

Avsløringen kommer samtidig som Kina trapper opp sikkerheten før OL-åpningen 8. august.

– Vi har fått opplysninger om at internasjonale terroristorganisasjoner sannsynligvis ville angripe OL-stadionet i byen under lekene, sier sjefen for sikkerheten under OL-arrangementene i Shanghai, Cheng Jiulong, til det regjeringskontrollerte nyhetsbyrået Xinhua torsdag.

– Vi har gjennomført razziaer og brutt opp en gruppe terrorister, tilføyer Jiulong.

Fortsatt trussel

Han sier fotballstadionet og spillernes innkvartering nå er på et «sikkert nivå», men at «trusselen om et terrorangrep fortsatt eksisterer».

Det er ikke opplyst når aksjonene har funnet sted, eller hvor mange som er arrestert, men politiet er satt i kriseberedskap for å bedre sikkerheten i byen.

Shanghai skal være vert for tolv fotballkamper når OL starter i august, og torsdag ble det patruljert i stadionområdet og utført jevnlige identitetskontroller av folk som beveget seg i området.

Kina har fått kritikk for å gå for hardt til verks når det gjelder sikkerheten i forbindelse med OL, men Cheng Jiulong fastholder at myndighetene vil ta i bruk alle midler for å opprettholde ro og orden i Shanghai.

Sikkerhet på topp

Tidligere torsdag lovet kinesisk paramilitært politi at de vil hindre terrorangrep eller «politiske hendelser» i å ødelegge under OL. Kinesiske tjenestemenn sier de største bekymringene for sikkerheten under OL gjelder de separatistiske opprørerne i den muslimske Xinjiang-regionen nordvest i Kina, samt støttespillere av et uavhengig Tibet.

Kinesiske myndigheter har sagt at sikkerheten til utøvere og turister under OL-arrangementet har topp prioritet.

Tidligere torsdag varslet kinesiske myndigheter at man ville stramme inn på utstedelsen av visum til næringsdrivende som ønsker å komme til Shanghai under OL, men det er uvisst om det er noen sammenheng mellom de to sakene. (©NTB)