Politiet: - Asylskuddene var godt planlagt

<pPolitiet tror skuddene mot Hvalstad mottakssenter fredag var nøye planlagt. Fra 500 meters hold ble det avfyrt flere skudd. Gjerningsmannen forsvant tilsynelatende uoppdaget.</p

Politiet er nå sikre på at det ble skutt mot Hvalstad mottakssenter fra en åpning i skogen ved Furukollen i Asker. Stedet ligger slik til at politiet mener gjerningspersonen må ha vært godt kjent området og terrenget rundt asylmottaket.

– Det ble avfyrt fire til seks skudd fra en glenne i terrenget 500 meter nord for mottakssenteret. Man må være godt kjent for å kunne ta seg inn i området, avfyre skuddene og så trekke seg ut igjen uten å bli oppdaget. Det tyder på at skuddene var planlagt, sier politiinspektør Einar Aas ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

Søker med hunder

De to siste dagene har politiet søkt med spesialtrente våpenhunder på stedet der skuddene skal ha blitt avfyrt. Hundene er i stand til å finne tomhylser, våpendeler eller eventuelt våpenet som ble brukt, dersom det ble skjult i skogsområdet før gjerningsmannen dro fra stedet.

Hundene er utlånt fra Oslo politidistrikt, ifølge Budstikka.no.

Ber om tips

Politiet etterlyser flere tips om mistenkelig bevegelser i området fredag morgen. En mann i 50-årene som er etterlyst som vitne i saken, har ennå ikke meldt seg for politiet.

Politiinspektør Einar Aas er forsiktig med å tolke noe ut av at den etterlyste mannen ikke har meldt seg for politiet, og understreker at det ikke nødvendigvis er mistenkelig.

– Det kan være at han ikke følger med i media, sier Aas. (©NTB)