– Eklund burde vært innesperret for lenge siden

Illustrasjon: Lotta Jarlsdotter, SCANPIX) Les mer Lukk

<pEngla Juncosa-Höglunds mamma mener hennes datters drapsmann for lengst burde vært sperret inne. Han lyver for retten og nekter å ta ansvar for det han har gjort, sier Carina Höglund.</p

Da rettssaken mot Anders Eklund gikk mot slutten i Stockholm onsdag, grep hun ordet og henvendte seg direkte til den tiltalte. – Du har ingen problemer med å skille riktig fra galt, og er smart nok til bare å innrømme det du vet politiet kan bevise, sa hun.

Aktor i saken, Patrik Säflund, mente det var ført solide bevis for tiltalen mot Eklund og la ned påstand om at han dømmes til livsvarig fengsel. Også Catharina Wikner, som er bistandsadvokat for Englas etterlatte, mente straffen må bli fengsel på livstid.

Taus tiltalt

Forsvareren Leif Silbersky sa at den tiltalte er en spaltet person med en god og en ond side, og ba om en ny rettspsykiatrisk undersøkelse av Eklund. Eklund selv var taus i det siste rettsmøtet før saken tas opp til doms.

Tidligere på dagen hadde retten gjort unna siste del av bevisførselen i saken. Vitnenes forklaringer fortsatte å knytte tiltalte Anders Eklund til tiden og stedet for drapet, som han selv har tilstått at han begikk.

Onsdag forklarte en kvinne at hun så Engla komme syklende i Stjärnsund i Midt-Sverige om morgenen 5. april i år – dagen da hun forsvant. Hun syntes det var rart at en så ung jente syklet helt alene.

Rød bil

Rett etter fikk hun se en rød bil som sto parkert, og en mann som sto ved siden av. Men først senere kom hun på at denne mannen var den tiltalte Anders Eklund, som hun hadde møtt som kunde på bensinstasjonen der hun jobbet.

Etter ytterligere vitneførsel og en kort pause fortsatte retten med å behandle en voldtekt Anders Eklund er tiltalt for å ha begått i juli 2006.

Rettsmøtet onsdag formiddag ble holdt for åpne dører, etter at dommeren tirsdag valgte å lukke dørene av hensyn til Englas familie. De skulle slippe å ha tilhørere og medier til stede under beskrivelsen av skadene jenta ble påført da hun ble voldtatt og drept. (©NTB)