Peres tok imot Abbas

Israels president Shimon Peres tok imot palestinernes president Mahmoud Abbas i den offisielle presidentboligen i Jerusalem tirsdag. Foto: REUTERS/Tara Todras-Whitehill/ SCANPIX Les mer Lukk

<pIsraels president Shimon Peres tok for første gang imot palestinernes president i sin offisielle residens i Jerusalem tirsdag.</p

Rød løper og palestinske flagg møtte Mahmoud Abbas da han ankom presidentboligen Beit Hanasi tirsdag. Peres og Abbas har møttes før, men ingen palestinsk president har tidligere vært på besøk inne i den offisielle residensen.

– Jeg har full tillit til at problemene kommer til å bli løst, sa Peres etter å ha ønsket Abbas velkommen tirsdag.

– Jeg føler at begge parter mener det ikke finnes noe alternativ til fred, fortsatte han.

Også Abbas ga uttrykk for håp om en løsning på konflikten mellom palestinerne og israelerne.

– Til tross for all tiden som har gått, til tross for vanskeligheter og hindre, finnes det en løsning på denne langvarige konflikten, sa palestinernes president.

– Vi håper å oppnå en virkelig fred basert på felles forståelse, kultur og økonomisk utvikling. En fred som vil gjøre det mulig for begge folk å leve i sameksistens i to stater, sa Peres etter det 20 minutter lange møtet.

Men den palestinske parlamentarikeren Ziad Abu Ziad tonet ned betydningen av tirsdagens møte.

– Israelerne tilbyr oss meningsløse æresbevisninger og omfavnelser som ikke vil endre virkeligheten. Vi ønsker framgang i fredsforhandlingene, men der ute i virkeligheten er det lidelse, veisperringer og vedvarende bosetninger, sa Ziad. (©NTB)