Seiret - men ikke friskmeldt

LSKs John Anders Bjørkøy m i aksjon under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Bodøglimt på Åråsen stadion søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

<pSmilene kom tilbake på Åråsen etter at Bodø/Glimt ble sendt hjem med 0-3 i bagasjen, men tomålsscorer Arild Sundgot var ikke villig til å friskmelde nedrykkstruede Lillestrøm.</p

LSKs Bjørn Helge Riise måtte gå av banen med en skade under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen stadion s

– Det tør jeg ikke, fastslo Sundgot, som er Lillestrøms toppscorer gjennom tidene.

Han scoret i det 11. og 20. minutt og bidro sterkt til at Kanarifansen fikk troen tilbake på at det kan bli eliteseriefotball på Åråsen også neste sesong.

Spisskollega Olivier Occean sørget for det tredje LSK-målet.

Bunnoppgjør neste

LSK-trener Erland Johnson fastslo at denne prestasjonen var noe av det beste han har sett av Lillestrøm, men selv han er klar over at det må høstes flere poeng utover sensommeren og høsten hvis romeriksklubben skal unngå nedrykk.

– Det kommer en ny nøkkelkamp allerede neste søndag (borte mot HamKam). Den har vi absolutt ikke lov til å tape, sa Johnsen.

HamKam er en enda større dumpekandidat enn Lillestrøm, men hedmarkingene er vanskelige å slå hjemme.

– Vi hadde et skikkelig møte med spillerne mandag. Der ble det stilt noen tøffe krav. Men spillerne er flink til å holde en indre justis, og alt i alt har det vært en bra uke siden stortapet i Fredrikstad, sa Johnsen.

Et skår i gleden var det at Bjørn Helge Riise, som la opp til begge Sundgots scoringer, måtte forlate banen etter en halvtime. Skaden sitter bak i høyre lår, men Riise vet ikke riktig hva det er.

– Det smalt ikke til slik det gjorde sist jeg ble skadd, forhåpentlig viser røntgenbildet mandag hva som er galt og hvor raskt jeg kan være tilbake, sa Riise.

Lettet Sundgot

Sundgot sa at han følte stor lettelse over denne seieren.

– Vi har tenkt lenge på denne kampen. Den har tatt mye krefter på forhånd, men jeg kan ikke si at vi har snudd den vonde tendensen ennå. Seieren var imidlertid uhyre viktig for oss. Vi hadde en del flaks. Det har ikke alltid vært slik denne sesongen. Forrige helg scoret FFK på alt, nå fikk vi uttelling på alt, sa Sundgot.

Det første målet hans var en styrning med hælen etter et frispark fra Riise, det andre kom etter et fabelaktig forarbeid av Riise, som ristet av seg to mann og satte Sundgot opp foran åpen kasse. Occeans goal kom etter en flott pasning fra Simen Brenne. Iskaldt ventet han ut målvakten og scoret enkelt.

Oppgitt Glimt-trener

Bodø/Glimts trener Kåre Ingebrigtsen var oppgitt og skuffet etter nederlaget.

– Det skulle ikke komme som noen overraskelse at det ble trøkk og tøffe dueller fra start her på Åråsen, men her presterte gutta langt fra det vi var blitt enige om, sa «Brutter'n».

– Tre scoringer på 20 minutter betyr jo at kampen er kjørt, og vi kom jo ikke til noen avslutning før etter 40 minutter. Jeg måtte jo foreta meg noe og byttet noen spillere i pausen. Jeg kunne ha byttet alle 11, men det får jeg jo ikke lov til, sa Ingebrigtsen. (©NTB)

Kampfakta:

Lillestrøm – Bodø/Glimt 3-0 (3-0)

7010 tilskuere

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Arild Sundgot (11), 2-0 Olivier Occean (19), 3-0 Sundgot (20).

Gult kort: Vidar Riseth, Lillestrøm. Ruben Imingen, Bodø/Glimt.

Lagene:

Lillestrøm (4-4-2): Lars Ivar Moldskred – Pål Steffen Andresen, Vidar Riseth, Frode Kippe, Steinar Pedersen – Bjørn Helge Riise (Karim Essediri fra 31.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne (Jon Midttun Lie fra 77.) – Olivier Occean (Dan Fellus fra 82.), Arild Sundgot.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak – Mounir Hamoud, Alo Bärengrub, Per Verner V. Rønning, Willis Forko (Ruben Imingen 46.) – Runar Berg (Anders Konradsen fra 46.), Stian Theting (Birkir Bjarnason fra 69.). Thomas Rønning – Jan-Derek Sørensen, Stig Johansen, Trond Olsen. (©NTB)