Dårlig opptakt til OL

Norge tapte søndagens landskamp mot Sverige. Her er Leni Larsen Kaurin (t.v.) i aksjon mot Sveriges Frida Östberg. (Foto: Lise Åserud / SCANPIX) Les mer Lukk

<pNorges kvinnelandslag i fotball tapte 0-2 for Sverige i lagets nest siste oppgjør før avreisen til Beijing.</p

Landslagssjef Bjarne Berntsen stilte med de antatt beste fra start i Sandefjord. 2.-målvakt Christine Colombo Nilsen fikk prøve seg mellom stengene, men de øvrige ti kommer trolig til å spille åpningskampen mot USA 6. august.

De siste dagene har Berntsen kjørt harde treningsøkter med det norske laget, og flere av spillerne var merket av det.

– Vi skal ha formtoppen under OL, og da har planen vært hele tiden at vi skulle kjøre harde treningspass i tiden før avreise. Når vi kommer til Beijing 28. juli har vi en drøy uke på oss før åpningskampen mot USA og da vil vi trene rolig og skape overskudd hos spillerne, sa Berntsen til NTB.

Enkle mål

Norge møtte et velspillende svensk lag som ofte brøt de norske forsøkene på midtbanen. Gjestene var også godt organisert i det bakre leddet.

Sveriges 1-0-scoring kom i det 42. minutt. Lotta Schälin vendte bort den norske kapteinen Ane Stangeland Horpestad, løp fra henne mot mål og avsluttet med å sende ballen forbi Colombo Nilsen. 2-0-målet kom på overtid i annen omgang ved Jessica Landström. Da hadde Norge presset og gjort sitt beste for utligning, men svenskene kontret i stedet inn mål nummer to.

Ikke i form

Den beste norske sjansen i første omgang sto Ingvild Stensland for da hun fyrte av fra rundt 16 meter, men skuddet ble reddet med nød og neppe av den svenske keeperen. I slutten av annen omgang var også Solveig Gulbrandsen farlig frampå, men totalt sett virket ikke den norske midtspissen å være i sin beste form.

Landslagstreneren mente Sverige fortjente seieren etter spill og sjanser, men var ikke udelt fornøyd med at Norge gikk av banen uten nettkjenning.

– Vi hadde flere fine muligheter mot slutten av kampen. Da burde vi så absolutt satt noen av sjansene, sa han.

Norge spiller den siste oppkjøringskampen før OL mot Tyskland onsdag. (©NTB)