Amfetaminsalg i skolegården

<pHelse- og overdoseteamet i Trondheim har påvist salg av amfetamin på flere ungdomsskoler i kommunen.</p

Leder i helse- og overdoseteamet i Trondheim kommune, Jan Erik Skjølås, kan fortelle Adresseavisen om et konkret tilfelle.

– På denne skolen går det 50 15-åringer. Av disse har 20 prøvd amfetamin. Sju til ni bruker det jevnlig på fest. De kaller det «partypulver» eller «partymiks», sier han.

Teamet har fått seg en overraskelse etter de begynte å gå ungdomsskolene i sømmene.

– Vi visste at det forekom omsetning av amfetamin på ungdomsskoler nå og da, slik har det alltid vært. Men ikke at det forekom i et slikt omfang, sier Skjølås.

Han sier også at stoffet finnes på flere ungdomsskoler i byen. Grunnen er at ungdom er mobile og treffes overalt. Opplysningene har teamet fra blant annet foresatte til en elev som har ropt varsku.

SLT-koordinator (samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) i Trondheim kommune, Even Ytterhus, vedgår at det forekommer bruk og salg av narkotika på ungdomsskoler i Trondheim.

– Fra tid til annen forekommer det. Men det er ikke slik at det flyter av narkotika på hver eneste ungdomsskole hele tiden, sier han til Adresseavisen.

Politiet opplever innimellom noen tilfeller med hasj.

– Da prøver vi å plukke opp dem det gjelder så slikt ikke får feste seg, sier Ytterhus.

I kommunens store ungdomsundersøkelse fra 2005 kom det fram at ca. 4,5 prosent av ungdomsskoleelevene har prøvd en eller annen form for narkotika. (©NTB)