11 skadd i Telemark

<pTo personer måtte hentes med luftambulanse etter en kollisjon i Porsgrunn. Det smalt også to andre steder i Telemark fredag.</p

Den mest alvorlige ulykken skjedde ved 15.50-tiden fredag i innkjøringen til Steinbrekka-tunnelen ved Heistad i Porsgrunn. Tre biler med til sammen syv personer var involvert, og en av dem satt fastklemt i bilen.

– Tre av personene er fraktet i ambulanse til sykehuset i Skien, mens to er fløyet med luftambulanse til Sykehuset Vestfold i Tønsberg, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt til NTB.

Sykehuset Vestfold opplyser at de to personene i 40-årene de har til behandling, har moderate og stabile skader.

– Tre personbiler kom inn i hverandre og kolliderte ved innkjøringen til Steinbrekka-tunnelen. To av bilene gikk rundt i lufta, og ble stående i motsatt kjøreretning, forteller et øyenvitne til NRK.

Også to andre ulykker rammet telemarksveiene fredag ettermiddag. På riksvei 351 på Rugtvedt i Bamble ble to personer lettere skadd og en motorsyklist sendt til observasjon på sykehus, etter at motorsykkelen kolliderte med en bil.

På Notodden smalt det da en bil ikke overholdt vikeplikten da den svingte inn på E134. Tre personer ble sendt til legevakten.

– Ingen av personene i de to andre ulykkene ble alvorlig skadd, sier Jørgensen.