Aktivister roser amerikansk hiv-vedtak

 
<pTalsmenn for homofiles rettigheter berømmer det amerikanske senatet for vedtaket om å oppheve innreiseforbudet for hiv-positive innvandrere til USA.</p

Forbudet ble innført for 20 år siden og omgjort til lov i 1993. Motstandere av loven har hevdet at den diskriminerer syke mennesker uten grunn.

– Innreiseforbudet for hiv-positive var et symbol på tiden da hiv var en kilde til frykt og stigmatisering. Nå er den tiden forbi, skriver kommentatoren Andrew Sullivan i sin blogg på magasinet Atlantics nettsider.

Joe Solomonese, president for Human Rights Campaign, en organisasjon som jobber homofiles rettigheter, berømmer senatet for avgjørelsen.

– Vi applauderer senatet for å ha satt en stopper for denne urettferdige loven som har nektet hiv-positive innreise til USA, uttaler Solomonese.

Avgjørelsen i Senatet gir helsedepartementet klarsignal til å oppheve loven. Det gjenstår imidlertid å se om George W. Bush kommer til å foreta seg noe i saken eller om han lar sin etterfølger i Det hvite hus ta seg av saken. (©NTB)