Stordalen lover enighet med bosniske arbeidere

Foto: Scanpix 
<pPetter Stordalen er nå blitt presentert for lønnskravene fra bosnierne som jobbet for luselønn på Choice-hotellet Ansgar. Stordalen sier han har tro på at partene vil komme til enighet.</p

For to måneder siden gikk Økokrim, sammen med Arbeidstilsynet, til razzia mot Ansgar Hotell i Oslo etter mistanke om sosial dumping. To selskaper er siktet i saken. Enkelte ansatte skal ha jobbet for mellom 20 og 30 kroner timen.

300.000 kroner hver

Hotellet skal bli en del av Stordalens Choice-kjede, og hotellkongen har lovet dem skikkelig lønn. Nå er han blitt presentert for kravene, skriver Aftenposten. Det er Oslo Bygningsarbeiderforening som har reist krav om etterbetaling på vegne av fem medlemmer blant bosnierne som jobber eller har jobbet på Ansgar. Kravet er på 250.000–300.000 kroner per mann.

Stordalen sier hotellkjeden garanterer at arbeiderne skal få betalt det de har krav på.

– Vi har de seneste ukene hatt en positiv og konstruktiv dialog med ombudsmann Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening, samtidig som vi har en løpende dialog med byggherre Real Invest Holding. Forholdene rundt Ansgar Hotell skal ryddes opp i, sier Stordalen i en pressemelding.

Revisjonsrapport

Kravet er formelt rettet mot arbeidsgiveren, det bosniske selskapet Engra og deres norske underselskap. Stordalen har fått en kopi av kravene, og det har i lengre tid vært kontakt mellom foreningen og Stordalen i saken.

– Vi har hatt samtaler med Stordalen, og de samtalene har vært positive, sier ombudsmann Bals.

Real Invest Holding har engasjert et bosnisk revisjonsfirma for å utarbeide en rapport om arbeidernes kontrakter med den bosniske arbeidsgiveren, samt hva de faktisk har mottatt i lønn. Rapporten ventes i løpet av neste uke, opplyser Stordalen. (©NTB)