Stordalen får lønnskrav fra bosniere

Foto: Scanpix. 
<pPetter Stordalen er nå blitt presentert for lønnskravene fra bosnierne som jobbet for luselønn på Choice-hotellet Ansgar.</p

For to måneder siden gikk Økokrim, sammen med Arbeidstilsynet, til razzia mot Ansgar Hotell i Oslo etter mistanke om sosial dumping. To selskaper er siktet i saken. Enkelte ansatte skal ha jobbet for mellom 20 og 30 kroner timen.

Hotellet skal bli en del av Stordalens Choice-kjede, og hotellkongen har lovet dem skikkelig lønn. Nå er han blitt presentert for kravene, skriver Aftenposten.

Det er Oslo Bygningsarbeiderforening som har reist krav om etterbetaling på vegne av fem medlemmer blant bosnierne som jobber eller har jobbet på Ansgar. Kravet er på 250.000–300.000 kroner per mann. Kravet er formelt rettet mot arbeidsgiveren, det bosniske selskapet Engra og deres norske underselskap.

Stordalen har fått en kopi av kravene, og det har i lengre tid vært kontakt mellom foreningen og Stordalen for å rydde opp i lønnsforholdene.

– Vi har hatt samtaler med Stordalen, og de samtalene har vært positive, sier ombudsmann Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening. (©NTB)