Jakter tre bjørner på Østlandet

 
<pFylkesmennene i Hedmark og Oppland har gitt fellingstillatelse på bjørn etter sauedrap.</p

Hamar (NTB): Jegere er nå på jakt etter til sammen tre bjørner på Østlandet, fordi bjørnene har forsynt seg av sauebestanden i Tynset, Tolga og Rendalen i Hedmark og i Øyer i Oppland.

- Det dreier seg om ti-elleve dyr i Tynset og fem-seks i Rendalen. Vi avventer også etterforskning av en sak i Trysil som muligens kan gi fellingstillatelse, sier miljøverndirektør Jørn Georg Berg i Hedmark fylkeskommune til NTB.

Men siden det bare er én bjørn igjen på kvoten for Hedmark, blir det bare førstemann til mølla av de to jaktlagene som faktisk får felle bjørn.

Det er beitelag i Hanestadkjølen og Gammedalen som har søkt om tillatelsen, som er utstedt til førstkommende onsdag, skriver Østlendingen.

- Jaktlagene må holde tett kontakt med hverandre, slik at det ikke blir skutt to bjørn i fylket, sier Berg.

Fylkesmannen i Oppland ga torsdag morgen fellingstillatelse på en bjørn i Øyer etter at tre sauer ble funnet døde i Åstdalssetra onsdag, og flere morløse lam observert torsdag. Tillatelsen varer ut måneden og gjelder for hele Øyer kommune, på østsiden av Lågen.

- At flere morløse lam ble observert, styrker mistanker om at skadeomfanget er større, sier Ola Hegge hos Fylkesmannen i Oppland til Gudbrandsdølen Dagningen.