Sykdom kan stoppe Hushovd

 
<pTour de France kan være over for Thor Hushovd (30) om sykdommen fortsetter å herje med ham i Alpene.</p

Narbonne (NTB-Per-Espen Løkenhagen): Det bekrefter Crédit Agricole-kapteinens trener, Atle Kvålsvoll, overfor NTB.

- Blir han ikke vesentlig bedre enn i dag, frykter jeg det kan bety slutten for Thors del i Alpene. Men før det kommer to dager som ikke trenger å bli altfor harde. Han må vurdere i forhold til sykdommen om han skal bli med og spurte på de to kommende etappene, sier Kvålsvoll.

Sykdommen er den samme som gjorde at han måtte stå over NM og som sendte Hushovd inn i Tour de France på penicillinkur. Nå er han tilbake på seks dager med penicillin.

Tilbakefall

- Thor merket tilbakefall mandag kveld, og han begynte på penicillin tirsdag. Sykdommen nå er verre enn den har vært tidligere. Thor sier det er som å puste gjennom et sugerør, forteller Kvålsvoll.

Thor Hushovd var i dårlig forfatning etter 12. etappe torsdag etter å ha forsøkt seg i spurten. Nordmannen var sjanseløs i spurten og måtte også se seks andre ryttere foran seg på resultatlisten.

- Jeg er veldig preget av sykdommen. Formen er dårlig og jeg føler meg dårlig, sa Hushovd til TV 2.

- Jeg er redd det blir noen tunge dager, vi får se. Den grønne trøya har jeg mer eller mindre gitt opp. Freire har for stort forsprang, la en pessimistisk Hushovd til.26 poeng skiller opp til Freire, mens det kun skiller to til Kim Kirchen i poengkonkurransen.

Bak Hushovd lurer Erik Zabel (13 poeng bak) og Mark Cavendish (15).

Briten Mark Cavendish i Team Columbia vant sin tredje etappeseier hittil i årets ritt da han moste Hushovd og co. i massespurten etter 168,5 km fra Lavelanet til Narbonne.

Australske Cadel Evans beholdt til gule ledertrøyen, ett sekund foran Fränk Schleck fra Luxembourg.

Fredagens etappe

Fredagens etappe i Tour de France, 13. etappe, 182 km Narbonne - Nîmes:

Nok en dag for sprinterne, som får sin nest siste opplagte sjanse til å sanke poeng og seier før inngangen til Alpene.

Hushovd bør ha seierssjanse om helsen holder. Arvesen pakker seg inn og gjør klar til innsats for kapteinene sine i fjellene.

Startby Narbonne (Languedoc-Roussillon):
53.000 innbyggere. Besøkt av TdF sju ganger før. Canal de la Robine strømmer gjennom sentrum. Byen ble grunnlagt i Gallia i 118 før Kristus, og Julius Cæsar opprettet noe senere en koloni for krigsveteraner der. Sangeren Charles Trenets hjemby.

Målby Nîmes (Languedoc-Roussillon):
46.000 innbyggere. Besøkt av TdF 15 ganger før. Ideelt plassert mellom fjellene og Middelhavet. Byen var en av de viktigste kolonier i det romerske imperiet. Maison Carrée (bygget i år 19 f.Kr.) er verdens eneste fullt bevarte oldtidstempel. Base for selskapene Perrier (mineralvann) og Les Salins du Midi (saltprodusent).

Verd å vite:
Tidenes mestvinnende sykkelrytter er belgiske Eddy Merckx (62) med 525 seirer som profesjonell. «Kannibalen» inngikk aldri allianser med konkurrenter og lot utelukkende beina tale for seg. På én sesong sanket han 54 triumfer.

Merckx vant fem sammenlagttitler og 34 etappeseirer i TdF. Han syklet 96 dager i gult. I 1969 ble han eneste noensinne til å vinne alle trøyene i rittet. (©NTB)

Lag ditt eget Tour-lag på TV 2 her

Les mer om Tour de France i Startsidens katalog