Norge slo ut Tyskland

<pDet norske J19-landslaget i fotball tok seg til finalen i EM ved å slå ut tittelforsvarer Tyskland etter straffesparkkonkurranse.</p

Kampen endte 1-1 etter ordinær tid. Etter to målløse ekstraomganger måtte semifinalen avgjøres fra ellevemeteren. Der var de norske jentene best og scoret på fire av fem straffer, mens tyskerne misset på to forsøk.

Det åpnet dårlig for de norske jentene. Etter bare to minutter hadde Stefanie Mirlach tyskerne i ledelsen via et norsk bein etter en corner.

Etter de tyske åpningssjokket trodde de fleste at Tyskland, som har vært dominerende i disse EM-sluttspillet, ville få lett match. Men de norske spillerne kjempet seg mer og mer med i kampen og lot ikke tyskerne få noen størrelse ledelse ved pause,

Etter sidebytte hadde de norske jentene vinden i ryggen og den norske utligningen kom som et like stort sjokk på de tyske spillerne som da de tok ledelsen. Keeper Desiree Schumann klønet til et tilbakespill. Ballen spratt rett i beina Ida Elise Enget som kunne styre ballen i det åpne målet.

Entusiasme

De tyske laget som slo Norge i to oppkjøringskamper foran EM-sluttspillet var hakket bedre enn de norske spillerne i ballbehandling, men manglet de norske jentenes entusiasme og det å jobbe for hverandre.

I ekstraomgangene hadde tyskerne et par feite sjanser hvor blant annet en norsk jente reddet på streken, men også Jarl Torskes jenter hadde sine muligheter, men det hele måtte avgjøres på straffer.

Maren Mjelde åpnet med å misse, mens så var Ingvild Isaksen, Kathrine Andresen, Astrid Grøttå Ree og Ida Elise Enget sikkerheten selv og scoret på sine forsøk. Samtidig hindret keeper Ingrid Thorbjørnsen at to av de tyske straffene ikke gikk i mål.

I lørdagens finale er det Italia som er motstander. Norge tapte 0-1 for Italia i gruppespillkampen og er naturligvis ute etter revansje. (©NTB)