Hordaland har flest fartssyndere

<pHordaland er det fylket i landet hvor det deles ut flest fartsbøter.</p

Bergen (NTB): Hele 15.122 bøter ble delt ut i første halvår, og de fleste ble tatt av fotobokser.

15.122 personer fikk fartsbot i Hordaland i første halvår i år. Det er en økning på 773 fra samme periode i fjor, og mer enn 3.000 flere bøter enn Akershus, som er fylket med nest mest fartssyndere.

- Politiets aktivitet er stor, og trafikkovervåking er et prioritert område. Samtidig kjøres det nok ikke akkurat snillere enn før, sier politioverbetjent Jan Gunnar Bøe ved trafikkseksjonen på Bergen politistasjon til Bergens Tidende.

Til sammen ble 114.054 bøter ble skrevet ut i første halvår i år på landsbasis, 1,5 prosent færre enn samme periode i fjor.

De fleste er tatt ved hjelp av fotobokser. I fylket er det til sammen 29 bokser, åtte færre enn i Akershus. Til gjengjeld mangler 16 av boksene film. Syv av fotoboksene inneholder digitale kameraer, mens seks av boksene har analoge kameraer som flyttes jevnlig.

De digitale kameraene er aktive rundt 75 prosent av tiden, mens de analoge er aktive rundt 40 prosent av tiden.

I Akershus ble 12.034 personer bøtelagt i første halvår, men kameraaktiviteten er høyere.

Østfold er fylket med flest fotobokser, hele 45 stykker. Her ble 8.661 personer bøtelagt i første halvår, skriver Bergens Tidende.

På landsbasis har antall fartsbøter gått ned.

Til sammen 114.054 bøter ble skrevet ut i første halvår, 1,5 prosent færre enn samme periode i fjor.Tallene gjelder alle trafikkforseelser som er fanget opp av fotobokser, utrykningspolitiet og de lokale politistasjonene.