Lave salgstall for Idol-turné

Vinner av Norske talenter 2008: Erlend Bratland. (Foto:Scanpix) Les mer Lukk

<pTV 2s sommerturné med Norske Talenter og Idol evner ikke å fylle arenaene de besøker, og sørger dermed for saftige underskudd hos arrangørene.</p

Artister fra programmet Norske Talenter har i år fått bli med på Idol-deltakernes årlige sommerturné rundt omkring i landet. Men hittil har konsertene vært dårlig besøkt, og mange av de lokale arrangørene har gått med tap.

– Vi har gått 200.000 kroner i minus etter at Norske Talenter og Idol var her. Dessverre er det slik at vi aldri kan vite hvordan et arrangement går, og det er lite vi kan gjøre med det i ettertid. Hvis vi hadde visst at dette ble utfallet, hadde vi aldri booket showet, sier avdelingsleder i Håkonshallen, Roar Olsen, til VG.

Konserten i Håkonshallen på Lillehammer er turneens foreløpige bunnotering. Det ble solgt kun 480 billetter etter at arrangørene hadde ventet mellom 1.500 og 2.000 betalende.

På Nesbyen i Hallingdal hadde arenaen Hallingmarken kapasitet på 15.000, men bare 6.800 billetter ble solgt. På Sør Arena i Kristiansand hadde arrangørene regnet med 1.000 til 1.500 besøkende, men ble avspist med 600 besøkende.

– Dette gjør jo at man blir betenkelig foran neste års sommerturné. Tidligere år har vi hatt rundt 1.000 publikummere, så dette var jo ekstremt dårlig. Som arrangør hadde jeg aldri takket ja til turneen hvis jeg hadde visst hvor dårlig det solgte, sier konsertarrangør for Sør Arena, Cathrine Aanensen. (©NTB)