Golfere innbiller seg større hull

 Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

<pEn ny studie viser at de golfspillerne som virkelig lykkes på banen ubevisst innbiller seg selv at golfhullet er større enn det egentlig er.</p

Reglene i golf er veldig enkle. Ballen skal rett og slett ned i et hull i en gressplen. Hullet har en diameter på 10,8 centimeter. Men det har det faktisk ikke i hjernen til suksessfylte spillere, skriver forskning.no.

I studien, som er presentert i Psychonomic Bulletin and Review journal gikk først 45 spillere en runde på golfbanen. Etter å ha fått ballen i hullet ble de vist en plansje der hull med diameter fra 9 til 13 centimeter var tegnet inn.

Spillerne skulle så bestemme seg for hvilket av hullene på plansjen de trodde var mest likt det de nettopp hadde slått golfballen ned i. De med best resultat på banen var også de som tippet på de største hullene.

– Golfere har uttrykt at når de spiller bra, virker hullene like store som en basketballring. Men på dårlige dager, får de følelsen av at hullet er like lite som en mynt, eller hullet i en smultring. Studien viser at det faktisk finnes en slik psykologisk mekanisme, sier psykologiprofessor Jessica K. Witt ved Purdue University i USA. (©NTB)