Kritiserer festivalledelsen

Foto: Scanpix. 
<pDet gikk flere timer fra festivalledelsen ved Norway Rock Festival valgte å avbryte en konsert, til de fortalte publikum hva som hadde skjedd.</p

To mennesker omkom og åtte andre ble brakt til sykehus etter festivaltragedien i Kvinesdal.

Bjørn Hunt fra Mandal var til stede på festivalen lørdag ettermiddag. Han opplyser til NTB at informasjonen til publikum etter ulykken var både mangelfull og forvirrende.

– Midt i et sangnummer med Bergens-bandet Audrey Horne kom en person fra festivalledelsen inn på scenen og snakket til vokalisten. Det virket som om vokalisten ikke forsto hva som skjedde, og bandet fortsatte å spille. Men etter en stund stoppet de midt i sangen. Deretter ble det opplyst fra scenen at det hadde skjedd en ulykke, og at det derfor ble en pause, sier Hunt.

– En politisak

Festivalledelsen utdypet ikke hva som hadde skjedd, og det gikk flere timer før de gikk ut med mer informasjon.

– Dette er en politisak, og det er politiet som skal komme med informasjon om ulykken. Vi ønsket ikke å si noe om hva som hadde skjedd, før politiet hadde bekreftet det offisielt. Etter pressekonferansen klokka åtte gikk vi ut med fakta. Da hadde det gått noen timer siden vi avbrøt konserten, sier presseansvarlig ved festivalen Ann Karin Frestad.

– Ryktene gikk

Ifølge Bjørn Hunt varte ikke pausen i konserten lenge.

– Men vi fikk ingen informasjon om hva som hadde skjedd. Ryktene gikk om noe gass, og selv trodde jeg det var lekkasje fra en gassbeholder i en av de mange campingvognene eller bobilene, eller en trafikkulykke på veien utenfor festivalcampen. Etter hvert fikk vi informasjon via WAP på mobilen om at to personer var døde og flere skadd, men fra festivalledelsen var det lite informasjon før langt utpå kvelden, sier Bjørn Hunt.

Presseansvarlig Frestad bekrefter at den knappe informasjonen bidro til ryktespredning.

– Det ble veldig kaos og det gikk mange rykter. Dette var også årsaken til at vi gikk ut med mer informasjon etter pressekonferansen, men vi følte ikke vi kunne gå ut med noe tidligere, sier hun. (©NTB)