Minehunder får Helga og Eriks navn

 
<pFiskeriminister Helga Pedersen (Ap) og Erik Brenli ønsket seg ikke dyre bryllupsgaver og ba isteden bryllupsgjestene gi gave til Norsk Folkehjelp. Som takk fikk brudeparet to minehunder oppkalt ett

– Vi har det så godt og vi har så mange ting. Jeg tror nesten ikke vi får plass til mer. Samtidig er det mange som ikke har det så bra som oss og som trenger vår hjelp, sier Helga Pedersen til Norsk Folkehjelps hjemmeside.

Fiskeriminister Helga Pedersen (35) og Erik Brenli (34) ga hverandre sine ja da de giftet seg i Vestertana kapell lørdag. Istedenfor sølvtøy og andre flotte gaver, fikk bryllupsgjestene beskjed om at paret ønsket seg minefri skolevei gjennom en gave til Norsk Folkehjelp.

Organisasjonen driver verdens største senter for avl og trening av minehunder i Bosnia-Hercegovina, og kvitterte for gaven ved å oppkalle to av de yngste minehundvalpene sine etter brudeparet.

Valpene Helga og Erik ble født 16. juni i år. De har allerede begynt på den to år lange opptreningen. Dersom hundene klarer de strenge kravene, har de en arbeidskarriere som livsviktige minehunder i vente.

Rundt 150 gjester, familiemedlemmer og venner, var til stede under vielsen lørdag ettermiddag. Helga Pedersen og Erik Brenli har vært kjærester i fire og et halvt år og har datteren Anna på ett og et halvt år sammen. (©NTB)