Framgang for håndballjentene

 
<pMarit Breiviks håndballjenter slo til med 28-25-seier i landskampen mot Romania. – Framgang fra torsdagens kamp. Vi er tettere i forsvar og får kjørt mer kontra, sa Breivik til NTB.</p

Norge spilte uavgjort 24-24 mot rumenerne torsdag. 24 timer senere ble det tremålsseier etter at Camilla Herrem ble toppscorer med sju mål.

Gledelig var det også at Katja Nyberg var tilbake med fem mål. Hun sto over torsdagens kamp på grunn av en vond akilles.

- Camilla var veldig hurtig i dag og scoret sju mål. De fleste kom i kontra. Vi fikk løpt litt mer fra rumenerne enn i den første kampen.

Katja spilte en god kamp, både i forsvar og periodemessig i angrep, men vi har mye å gå på når det gjelder timing i angrep, mente Breivik.

Hun har fått en rekke svar etter to testkamper mot Romania, en av de andre medaljekandidatene under sommerlekene i Beijing.

- Jeg har fått mange positive svar og føler at vi får en god forberedelse til OL, sa Breivik.

Men håndballjentene har mer å gå på. Lørdag venter ny kamp. Da lover Breivik et enda bedre norsk landslag.

- Vi skal øke intensiteten og farten i forsvar. Spillerne må også få bli kjent med hverandre og spille seg gode sammen. Tonje Larsen trenger tid, mens Kristine Lunde er tilbake etter skade og ser veldig positiv ut.

Linn-Kristin Riegelhuth spilte sin 100. landskamp for Norge. Hun scoret fire mål i Sala Polivalenta-hallen der 900 tilskuere skapte et voldsomt liv i varmen.

- Dette er viktig trening i høyt støynivå. Vi får ekstra trening i å kommunisere på banen. Vi er veldig på hogget, sa Breivik til NTB.