Får millionerstatning

Foto: Scanpix.
<pNettauksjonsstedet eBay er dømt til å betale Louis Vuitton 38 millioner euro i erstatning for å ha solgt piratutgaver av selskapets produkter. Dommen betegnes som en stor seier for i kampen for bes

En domstol i Paris tilkjente mandag luksusvareprodusenten Louis Vuitton (LVMH) en erstatning tilsvarende over 304 millioner kroner fra eBay. Auksjonsselskapet, som er det største på internett, varslet umiddelbart anke mot kjennelsen.

– Dette er en historisk kjennelse, både på grunn av anerkjennelsen av opphavsrett og på grunn av beløpets størrelse. Den anerkjenner et bestemt varemerke som en viktig del av den franske kulturarven, sa LVMH-talsmannen Pierre Gode.

– Denne kjennelsen er ikke et uttrykk for kampen mot piratprodukter, men for LVMHs behov for å beskytte seg selv og unngå konkurranse. Dette skjer på forbrukernes og forhandlernes bekostning, framholdt en talskvinne for eBay.

Under rettssaken, som ble innledet i april, hevdet LVMHs advokater at eBay bevisst tillot salg av piratutgaver av håndvesker, leppestift, parfyme og klær. Auksjonsselskapet risikerer nå dagbøter på 50.000 euro (400.000 kroner) hvis det fortsetter med slik handel. (©NTB)

Les mer om Klær og Mote på Startsiden