Knivdrapssiktet godtok fire uker varetekt

Venner av den avdøde 17-åringen samlet seg mandag for å minnes gutten. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pMange venner samlet seg mandag på Rykkinn for å minnes Watan Faramarzi (17) som ble knivdrept i helgen. 18-åringen som er siktet i saken, har godtatt varetektsfengsling.</p

Blomster, lys og hilsener ble mandag lagt ned på lekeplassen der 17-åringen ble drept søndag. Mange møtte også opp til en minnestund mandag ettermiddag.

18-åringen som er siktet for forsettlig drap, ble fremstilt for varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett mandag ettermiddag. Under fengslingsmøtet godtok han politiets ønske om fire ukers varetektsfengsling, skriver VG Nett.

Den siktede har i avhør erkjent å ha stukket kameraten, men han erkjenner ikke straffskyld.

En krangel mellom de to kvelden før skal være bakgrunnen for drapet, opplyser politiførstebetjent Stig-Arne Oma i Asker og Bærum politidistrikt til NTB

Familieting

– Den ene sa flere ganger stygge ting om familien til den andre. Det er bannlyst i dette miljøet. Mange er villige til å gå langt for å straffe slike uttalelser. Da jeg fulgte den siktede hjem, sa jeg til ham at han ikke måtte bry seg om det som var blitt sagt og hadde skjedd. Han sa at han ikke brydde seg. Så skjedde dette bare timer seinere. Jeg fikk sjokk da jeg fikk beskjed om det som hadde skjedd, sier en av den drapssiktedes venner til Dagbladet.

Etter det NTB kjenner til, var det 17-åringen som ville at de to skulle møtes på en lekeplass for barn på Rykkinn for å gjøre opp ved å slåss. 17-åringen skal også ha kommet med drapstrusler mot 18-åringen.

I slåsskampen på lekeplassen tok 17-åringen en barnesykkel og kastet den mot den andre, og dette skal ha utløst knivstikkingen som fikk dødelig utgang.

Lei seg

Den siktede hadde med seg en kniv hjemmefra, men det er uklart om også 17-åringen brakte med seg våpen til oppgjøret. Til politiet har den siktede forklart at han ikke hadde med seg kniven for å stikke, men for å unngå bråk.

– Min klient er utrolig lei seg for det som hendte, men han erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Vidar Lind Iversen.

Den drapssiktede 18-åringen meldte seg for politiet mindre enn et par timer etter at politiet fikk melding om drapet. Politiet fant søndag det de mener er drapsvåpenet. (©NTB)