Øker sikkerheten rundt ambassaden i India

<pIndisk politi har funnet grunn til å styrke sikkerheten rundt Norges ambassade i New Delhi, skriver avisa Express India.</p

Indiske politikilder forteller til avisa at de har mottatt et brev fra den norske ambassaden med en bønn om mer beskyttelse. Bakgrunnen skal være etterretningsopplysninger som tyder på at trusselen fra ytterliggående islamister er økende.

Norges ambassadør i, India Ann Ollestad, bekrefter at ambassaden har vært i kontakt med indisk politi. Alle foto: UD

Norges ambassadør i, India Ann Ollestad, bekrefter at ambassaden har vært i kontakt med indisk politi og bedt om at det ble gjort en vurdering av sikkerheten rundt ambassaden.

– Ingen direkte trusler

– Dette var en sikkerhetsforanstaltning i lys av hendelsen i Islamabad, men ikke basert på direkte trusler mot ambassaden, sier Ollestad til NTB mandag morgen.

I begynnelsen av juni ble seks mennesker drept i et angrep mot Danmarks ambassade i den pakistanske hovedstaden Islamabad. Ytterliggående islamister i terrornettverket al-Qaida hevdet at det var de som sto bak angrepet.

Ollestad understreker at hun har full tillit til indiske myndigheters håndtering av saken, og at hun ikke ser grunn til å dramatisere situasjonen.

Karikaturer

En høytstående indisk polititjenestemann, som ikke ønsker å bli navngitt, sier til Express India at opplysninger om trusler mot ambassaden blir tatt alvorlig. Årsaken er vissheten om urolighetene som ble utløst av de danske Muhammed-karikaturene for noen år siden.

– Situasjonen virker ganske lik denne gangen, og vi tar ingen sjanser, sier polititjenestemannen.

Han forteller at det allerede er utplassert ekstra sikkerhetspersonell rundt den norske ambassaden i New Delhi, og at patruljeringen i nabolaget er trappet opp.

Brevet fra ambassaden til indiske myndigheter inneholder ifølge Express India en henvisning til karikaturtegningen som nylig ble trykket i Adresseavisen, av en halvnaken mann med en T-skjorte med påskriften «Jeg er Muhammed og ingen tør trykke meg (©NTB)!»