Feriefotball på Hamar

Feriefotball på Hamar
<pFotballferien var ikke helt over likevel. HamKam og Brann møttes i feriestemning da eliteserien ble sparket i gang igjen. Poengene ble broderlig delt med 0-0.</p

Hamar (NTB): Dermed fikk Hamarkameratene nok en målløs kamp i årets belte. Seks av elleve kamper er endt uten mål fra de grønn/hvite spillerne. Bare én har endt med seier.

– Vi skulle gjerne hatt en seier her, men dette var en kamp som fort kunne bikket begge veier. Men det var en bra kamp for vår del, sa HamKam-trener Arne Erlandsen til TV 2.

Hamar-lagets eneste seier kom mot topptippede Viking i annen runde. Så det var kanskje med en viss respekt Brann kom til Hamar. Bergenserne sliter tungt på Briskeby, en bane de ikke har vunnet på siden 1995.

Lagene har møttes 14 ganger på gressmatta i Hamar, og bare fire ganger har det endt med jubel fra bergenserne. HamKam har vunnet ti ganger.

Fra EM til Hamar

Men det så det aldri ut til at de skulle gjøre lørdag. Det så i stedet ut til å gå mot det femte uavgjortresultatet lagene imellom.

– Vi vil selvfølgelig vinne hver kamp vi spiller, men det er ikke alltid sånn. Vi har sjanser i dag og hadde vi tatt vare på dem ville dette ha blitt en helt annen kamp, sa Branns trener Mons Ivar Mjelde.

I en stillingskrig av en førsteomgang var det imidlertid Hamar-laget som hadde det sterkeste initiativet. HamKam gikk ut uten respekt for overmakten i rødt, men manglet mye i det siste leddet.

Etter 27 minutter kom første omgangs første og eneste virkelige sjanse. Og den var det Brann som fikk. Njogu Demba-Nyrén stormet fram på en kontring, men valgte feil i det han skulle legge ballen ferdigscoret til Thorstein Helstad.

Nyrén valgte i stedet å skyte selv. Skuddet ble barnemat for HamKam-keeperen Ivar Rønningen og det hele endte i en corner det ikke ble noe ut av.

Hissig Güven

Etter hvilen valgte HamKam-trener Arne Erlandsen å kaste Adem Güven innpå. Det var et klokt valg. 22-åringen viste seg å være svært aggressiv fra første ballberøring. Men å dra hele lasset alene, det klarte han ikke.

Annen omgang utviklet seg til å bli roligere enn den første. Derfor var det bare rett og rimelig at det sto 0-0 da dommer Kjell Alseth blåste av for full tid.

De få Brann-forsøkene som så ut til å kunne bli noe ble resolutt stoppet av Rønningen, eller av HamKam-forsvaret.

–0-0 var et ganske OK resultat. Det var en kamp med mye kjemping og få målsjanser, var en grei oppsummering fra HamKams kaptein Markus Ringberg.

HamKam ligger fortsatt sist på tabellen med bare seks poeng på ti kamper. Brann klarte ikke å bruke muligheten til å ta innpå topplagene og må erkjenne at det er hele åtte poeng opp til Stabæk på topp.

Kampfakta:

HamKam – Brann 0-0

5445 tilskuere.

Gult kort: Juha Pasoja, HamKam.

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals/Blink.

Lagene:

HamKam (4-4-2) Ivar Rønningen – Vegard Bjerke, Frode Bjørnevik, Arnar Førsund, Tom Kristoffersen (Tommy Øren fra 70.) – Marius Gullerud (Adem Güven fra 46.), Juha Pasoja, Jan Michaelsen, Pål Strand – Roman Kienast (Oluwasegun Abiodun fra 77.), Markus Ringberg.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Bjørn Dahl, Yaw Ihle Amankwah, Olafur Örn Bjarnasson, Erlend Hanstveit – Erik Huseklepp (Tijan Jaiteh fra 60.), Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Petter Vaagan Moen – Njogu Demba-Nyrén, Thorstein Helstad. (©NTB)