Klaget på streng drapsdom

Etter at dommen på 20 års fengsel for drapet på sønnen var lest opp, reiste mannen seg, takket og klaget over lengden på straffen.

– Jeg vil først og fremst takke dere for at dere har behandlet min sak. Men jeg mener at mine rettigheter ikke er opprettholdt her i retten. Dommen er alt for streng, sa mannen ifølge adressa.no.

Han anket dommen til Høyesterett på stedet. Mannens advokater presiserte overfor lagmannen at de tok betenkningstid før en eventuell anke skulle leveres.

20 år

Frostating lagmannsrett dømte mannen til 20 års fengsel for drapet på den 13 år gamle sønnen på Stavset i Trondheim 10. juni i fjor.

Han er også funnet skyldig i å ha slått, sparket og brukt andre former for fysisk og psykisk mishandling gjennom lang tid mot ektefellen, eldstesønnen som ble drept, en sønn som nå er 13 år, og en datter som nå er seks år gammel.

Faren er dømt til å betale totalt 725.000 kroner i erstatning og oppreisning til den tidligere ektefellen. Han må også betale den gjenlevende sønnen 125.000 kroner og 75.000 kroner i oppreisning til datteren.

Snakket til kona

Da den dømte mannen først hadde tatt ordet i retten benyttet han også anledningen til å snakke til ekskona for å si at han var glad i henne.

– Jeg kan ikke gi deg ordet til å snakke med oss. Du må gi oss beskjed om hvordan du vil forholde deg, sa Grøndalen.

Mannens forsvarer, advokat Abid Q. Raja, la ned påstand om frifinnelse før juryen skulle bestemme seg. Raja har argumentert for at klienten ikke var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket og at han handlet i selvforsvar. (©NTB)