Obama hjelper Hillary med gjelden

Foto: Scanpix 
Demokratenes presidentkandidat Barack Obama hjelper Hillary Clinton med gjelden og får rosende ord og drahjelp i valgkampen som takk.

Clinton sparte ikke på konfekten da hun forsøkte å bli demokratenes presidentkandidat, og opparbeidet seg nærmere 115 millioner kroner i gjeld i valgkampen.

Vinneren av nominasjonskampen strekker nå ut en hjelpende hånd og skrev torsdag ut en sjekk på nærmere 24.000 kroner, det meste han og ektefellen Michelle til sammen kan bidra med i henhold til føderal lov.

Obama ber samtidig sine egne bidragsytere om å komme den gjeldstyngede tidligere rivalen til unnsetning.

Sammen

Oppfordringen kom han med under et møte med Clinton-støttespillere i Washington torsdag, der også Hillary Clinton var til stede.

Hun kvitterte for pengegaven ved å oppfordre sine egne tilhengere til å slutte helt og fullt opp om senatoren fra Illinois i hans forsøk på å erobre Det hvite hus.

– Vi må gjøre det til en prioritert oppgave i våre liv, å velge Barack Obama til USAs neste president, sa Clinton.

– Mye på spill

Tidligere torsdag kom hun med den samme oppfordringen da hun talte til latinamerikanske velgere i New Hampshire.

– Det er så mye som står på spill, og vi må stå samlet bak de idealer og verdier som vi alle tror på, sa Clinton.

– Jeg mener bestemt at den beste måten å fortsette kampen på, er å velge Barack Obama til vår president i november, sa hun.

Leder klart

Meningsmålinger viser at Obama ligger godt an i kampen mot republikanernes kandidat John McCain.

En meningsmåling utført for Los Angeles Times tidligere i uka, gir Obama 49 prosent oppslutning mens McCain må nøye seg med 37 prosent.

En måling utført for Newsweek i forrige uke ga Obama 51 prosent, mot 36 prosent for McCain.

McCain sliter

Den siste meningsmålingen viser at kun et fåtall av Hillary Clintons støttespillere kommer til å gjøre alvor av trusselen om å stemme på McCain.

Mange Clinton-tilhengere truet med dette da nominasjonsstriden raste som verst, men bare 11 prosent av dem sier nå at de vil gjøre alvor av trusselen.

Målingen i Los Angeles Times viser at McCain sliter tungt med å vekke glød blant sine egne.

45 prosent av de republikanske velgerne sier at de er entusiastiske til McCain, mens hele 81 prosent av demokratene sier det samme om Obama. (©NTB)