Dramatisk redningsaksjon da fritidsbåt veltet

Foto: Scanpix 
Fem personer slapp fra det uten alvorlige skader da en fritidsbåt forliste ved Hvaler mandag ettermiddag.

Hvaler/Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Mannskaper fra redningsskøyta Sundt Flyer måtte hoppe i sjøen for å redde to personer opp av vannet. En kvinne hadde viklet seg inn i dreggtauet og måtte skjæres løs.

De tre andre hadde klart å komme seg opp på et skjær ved egen hjelp.

– Alle fem ble sendt til sykehuset i Fredrikstad, men det skal ha gått bra med dem. De var nedkjølte, og én hadde skadet foten, sier vakthavende redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Hadde redningsvest

Den 17 fots store fritidsbåten veltet og var i ferd med å synke like ved øya Herføl, som ligger like ved svenskegrensen, skriver Fredriksstad Blad.

– Det er grunn til å tro at dette gikk bra fordi alle fem hadde redningsvest på seg, sier Sunde.

En større redningsaksjon ble iverksatt da meldingen om ulykken kom like etter klokken 14. Det ble sendt redningsskøyte, losbåt og politibåt, samt et redningshelikopter. I tillegg sendte den svenske redningstjenesten et helikopter og en redningsskøyte.

– Det var dårlig vær i området og en forholdsvis dramatisk redningsaksjon. Heldigvis gikk det bra, sier Sunde.

Vanskelig redningsaksjon

Skipper Knut Hvedding på redningsskøyta Sundt Flyer beskriver også redningsaksjonen som dramatisk, og sier det var et vanskelig farvann å manøvrere i. Ulykken skal ha skjedd da fritidsbåten kom for nær et skjær.

– Båten hadde gått tom for bensin og veltet i den grove sjøen. Det var kuling i området og ikke noe vær for åpne landstedsbåter, sier Hvedding. (©NTB)