Feiret flotte salgstall med operakake

Kulturminister Trond Giske (i midten), operasjef Bjørn Simensen t.v.) og direktør Bernt Bauge serverte «operakake» under en uformell feiring og oppsummering av de første 72 dagene som er gått siden åpningen av Den Norske Opera. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX ) Les mer Lukk

Operaen feiret seg selv med kakeselskap mandag, 72 dager etter den offisielle åpningen. Billettsalget i operaen har overgått alle forventninger.

Siden de første ble lagt ut for publikum 18. februar, er det solgt eller reservert nærmere 200.000 billetter.

- Det har vært en særdeles vellykket start for operaen. I en meningsmåling vi har foretatt sier 55 prosent seg enige i at operaen er for alle, og ikke bare for en kulturell elite, sier kulturminister Trond Giske (Ap).

Han mener at det varierte utvalget av opera og ballett, kan appellere til det brede laget i befolkningen.

Avslutningen på den første vårsesongen i operaen, 72 dager etter den offisielle åpningen 12. april, ble behørig markert med kake i tro kopi av praktbygget i Bjørvika. Til stede var kulturminister Trond Giske, operasjef Bjørn Simensen og Bernt Bauge, direktør for Den Norske Opera. De feiret dagen med de ansatte i foajeen i operabygget mandag.

- Jeg kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg at dette bygget ville få så stor oppmerksomhet, sier operasjef Simensen. Hittil er det anslått at det har vært 300.000 besøkende i operabygget. (©NTB)