Mugabe-tilhengere angrep valgmøte

En gruppe bevæpnede tilhengere av Zimbabwes president Robert Mugabe okkuperte søndag et valgmøte i regi av opposisjonspartiet MDC.

Harare (NTB-Reuters): Flere opposisjonstilhengere er banket opp.

Morgan Tsvangirai skulle etter planen delta på valgmøtet i landets hovedstad Harare. Men møtet ble avlyst da tilhengere av regjeringspartiet ZANU-PF stormet området.

- Flere tusen bevæpnede medlemmer av ungdomsmilitsen til ZANU-PF har med vold okkupert valgmøtet i Harare, et valgmøte som MDC har fått rettens tillatelse til å holde, heter det i en kunngjøring fra MDC.

- Militsen har begynt å banke opp folk som har kommet for å delta, og også folk som er på vei til møtet, heter det videre i kunngjøringen.

Samtidig samlet ledelsen i opposisjonspartiet seg for å diskutere om Tsvangirai skal trekke seg fra andre runde av presidentvalget, som holdes fredag 27. juni.

Partiet er splittet i synet på om det skal delta eller ikke. Før helgen kom meldingen om at Tsvangirai vurderer å trekke seg. Grunnen er all volden som har oppstått i kjølvannet av første runde av valget, som ble holdt i slutten av mars.

Ifølge MDC er nærmere 70 tilhengere av partiet drept siden da, og partiet frykter ytterligere opptrapping av volden.