Pilotene funnet omkommet

Vraket av propellflyet som har vært savnet utenfor Sotra, ble funnet natt til søndag. Foto: Hordaland politidistrikt / SCANPIX / HANDOUT Les mer Lukk

Vraket av propellflyet som har vært savnet utenfor Sotra, ble hevet søndag formiddag. De tre pilotene ble funnet omkommet inne i flyet.

Et eldre arkivbilde av flyet, LN-SFT, som fredag styrtet i havet utenfor Sotra. Det har siden fått logo annen dekor. Arkivfoto Kystverket / Scanpix.

De tre mennene på henholdsvis 60, 45 og 29 år har vært meldt savnet, men antatt omkommet siden flyet styrtet fredag formiddag.

– Hele vraket er hevet, og vi setter nå kursen inn mot land., sier Tor Nørstegård i Havarikommisjonen til NTB.

Skipet, med vraket og de omkomne, er ventet å ankomme Håkonsvern i Bergen rundt klokken 17.30. Der skal det foretas bevissikring på vraket, før det overføres til Kjeller i Akershus, hvor Havarikommisjonen vil foreta videre undersøkelser.

De omkomne sendes til Gades Institutt ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen for identifisering.

Søkte gjennom natten

Havarikommisjonen ankom Bergen lørdag kveld. Medlemmer fra kommisjonen og teknikere fra politiet var om bord i skipet Polar Prince da det la ut mot ulykkesstedet, om lag 15 kilometer vest for Tælavåg på Sotra.

– Skipet Polar Prince, som har en fjernstyrt miniubåt, startet søket ved midnatt lørdag. Etter kort tid ble vraket lokalisert, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

Vrakrester ga utgangspunkt

To kystvaktskip har søkt i området etter at flyet forsvant fredag. Det er funnet en rekke vrakrester og også oljesøl på stedet hvor flyet styrtet, og dette ga utgangspunkt for videre søk med miniubåt.

Flyet med de tre pilotene om bord forsvant fra radaren i 10.30-tiden fredag formiddag. Det ble ikke sendt ut nødsignal før ulykken skjedde.

Flyet som styrtet, er en Fairchild Merlin-maskin fra flyselskapet Helitrans. Det var ute på en såkalt utsjekkingstur, der styrmannen skulle sertifiseres som pilot for denne typen fly. Det var dårlig vær i området da flyet styrtet. (©NTB)