Tar Frp-framgangen på alvor

Tar Frp-framgangen på alvor
– Vi tar på alvor at Fremskrittspartiet er større enn oss, sier Aps partisekretær Martin Kolberg etter junimålingen til Respons Analyse som viser at Ap har gått mest tilbake og Frp mest fram.

Kolberg sier det er flere og kompliserte årsaker til både oppgang og nedgang i partimålingene. Han tolker junimålingen slik at vet ikke-gruppen av velgerne er i vekst.

- Jeg er helt overbevist om at vi skal kunne mobilisere slik at vi vinner valget om 15 måneder. Og jeg tror ikke at dagsaktuelle spørsmål vil dominere den valgkampen som kommer, sier Kolberg til NTB.

Ap har for lengst gjort Frp til sin hovedmotstander i det kommende valget.

Både Kolberg og statsminister Jens Stoltenberg har sagt at kampen mot Frp handler om hvilken retning det norsk samfunnet skal gå i årene som kommer.

- Jens Stoltenberg har sagt at valget blir en kamp om velferdsstaten. Frp vil for eksempel privatisere pensjonene til folk og skolevesenet. Det er en unorsk utvikling som vi vil sette et tungt søkelys på, sier Kolberg.

Partisekretæren sier at Ap og regjeringen nå må oppfylle løftene i Soria Moria-erklæringen. Og det er en prosess som regjeringen med tyngde er inne i for å oppnå, mener han.

- Men vi må sette resultatene av regjeringens arbeid inn i en sammenheng fordi kampen mot Frp nettopp handler om en samfunnsretning, sier Kolberg til NTB.