De kokainsiktede kvinnene sultestreiker

Bakgården i San Sebastian-fengslet i Cochabamba, der de tre narkotikasiktede norske kvinnene sitter for å ha forsøkt å smugle 22,5 kilo heroin ut fra Bolivia. Foto: Scanpix Les mer Lukk

De tre norske kvinnene som er fengslet i Bolivia, har siden mandag sultestreiket sammen med de andre innsatte i San Sebastian-fengslet.

De norske kvinnene på 21, 18 og 17 år sultestreiker i sympati med sine medinnsatte i Cochabamba, ifølge VG. Bakgrunnen for streiken skal være at forholdene i fengselet den siste tiden har blitt dårligere.

Sultestreiken startet mandag, og ingen av de innsatte spiser, men de får i seg væske. Barna til de innsatte, som vanligvis oppholder seg sammen med sine mødre, er sendt ut.

De innsatte har varslet at sultestreiken vil vare på ubestemt tid, og siden streiken startet har ingen besøkende fått tilgang til San Sebastian-fengslet. Det er usikkert når advokatene til de tre norske kvinnene får lov til å møte sine klienter.

Årsaken til de forverrede fengselsforholdene skal være at en rik kvinne som tidligere har donert penger til de innsatte, er død. På grunn av uenighet om testamentet hennes, får ikke kvinnene i fengselet lenger denne støtten.

En måned har gått siden de tre norske kvinnene ble fengslet i Bolivia, etter at de ble pågrepet på flyplassen med 22,5 kilo kokain i bagasjen. (©NTB)