Brækhus møter Nicole Woods i USA-debuten

Cecilia Brækhus (t.v.) beseiret amerikanske Adelita Irizarry i Bayreuth i Tyskland i mai. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Cecilia Brækhus møter 30 år gamle Nicole Woods i USA-debuten sin i Hollywood i Florida lørdag kveld. Det blir hennes åttende kamp.

Fort Lauderdale, Florida (NTB): Woods står med fire seirer og to tap til nå. Alt tyder på at hun kommer til å bli påført det tredje tapet i karrieren etter møtet med Brækhus. Den norske jenta har vunnet alle sine sju proffkamper, to av seirene er kommer på knockout.

Lørdag kveld bokser hun en av forkampene til returkampen mellom Arthur Abraham og Edison Miranda. Forrige gang de to mellomvekterne møttes vant Abraham på poeng etter 12 runder, men da bokset han mer enn halve kampen med brukket kjevebein.

– Jeg gleder meg veldig, men vet at amerikanske boksere ofte er veldig tøffe. Det er jeg også, og jeg må innrømme at jeg har lært veldig mye siden min forrige kamp. Det er ingen tvil om at Nicole Woods blir en tøff og sterk motstander, men jeg skal slå henne. Det er det ingen tvil om, slår Cecilia Brækhus fast.

Unntak

Det er ikke vanlig at Seminole Warriors Boxing som står bak stevnet i Florida lørdag, har kvinneboksing på plakatene sine, men i og med at Cecilia Brækhus har vunnet så stor popularitet i Tyskland, har de gjort et unntak.

– Det er klart det er en stor ære for meg å få bokse denne kampen i USA. Det er ikke til å komme fra at det er spesielt for meg, for det er jo nettopp i USA de største kampene og stevnene blir utkjempet. Jeg gleder meg veldig, sier Brækhus som har forberedt seg til kampen sammen med nettopp «Kong Arthur» Abraham og trener Ulli Wegner.

De har ligget i treningsleir i Fort Lauderdale siden de kom til Florida i slutten av forrige uke. Nå er de blitt vant med både den nye tidssonen og klimaet.

– Jeg har ingen problemer med døgnvillhet, og jeg har taklet klimaskiftet godt også, sier Cecilia Brækhus.

Spesiell oppladning

Søndag ga Ulli Wegner både Brækhus og Abraham fri fra den daglige treningen. De to fikk lov til å gjøre litt som de ville selv, og det endte med at de prøvde seg med jet-skiing.

– Dette kaller vi aktiv avslapning. Nå er treningen over. Det er bare lett gymnastikk og jogging som gjenstår. Alt treningsarbeid for øvrig er unnagjort. Nå gjelder det å stabilisere den gode formen bokserne min er i, sier trener Ulli Wegner.

– Jeg må bare innrømme at Cecilia (Brækhus) nok en gang har imponert meg voldsomt på trening. Hun gjør framskritt hele tiden og lærer utrolig raskt. Derfor er jeg overbevist om at den første kampen hennes på amerikansk jord kommer til å bli en stor suksess, sier trener Wegner.

Til høsten er sjansen stor for at det blir kamp om EM-tittelen på Cecilia Brækhus, og deretter skimtes en kamp om VM-tittelen i det fjerne, men den kommer nok ikke tidligst før til neste år. (©NTB)