Brown lover Bush flere soldater

Statsminister Gordon Brown og president George W. Bush. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Storbritannia vil sende flere soldater til Sør-Afghanistan. Beslutningen lyder som søt musikk for president George W. Bush som avslutter sin Europa-turné med politiske samtaler i den britiske statsmin

Britiske styrker i Afghanistan  
*Storbritannia har hatt soldater i Afghanistan siden den USA-ledede invasjonen i 2001.
*Britene har nå 8.000 soldater i landet, de fleste i Helmand-provinsen sør i landet.
*102 britiske soldater er drept i Afghanistan siden 2001, de fleste etter 2006.
*Mandag ble det kjent at den britiske regjeringen har bestemt å sende ytterligere 230 mann.
(Kilde: AP) (©NTB)

Samtidig som Bush og britenes statsminister Gordon Brown drøfter situasjonen i Afghanistan, Irak, og Midtøsten for øvrig, ble det kjent at britene sender flere soldater til de urolige provinsene i det sørlige Afghanistan.

Det bekreftet Brown etter sitt møte med Bush mandag formiddag.

– I dag vil Storbritannia kunngjøre at vi sender flere soldater, noe som betyr at våre tall i Afghanistan blir de høyeste noensinne, sa Brown på pressekonferansen etter møtet.

Forsvarsminister Des Browne vil trolig informere Underhuset mandag om at ingeniørtropper, forsyningspersonell og instruktører – til sammen 230 mann – vil bli sendt til Sør-Afghanistan der kampene mot talibanstyrkene har vært svært omfattende.

Foto: Scanpix

Bush hadde mandag morgen et frokostmøte med Brown før han møtte forgjengeren Tony Blair og opposisjonsleder David Cameron. Bush har benyttet rundturen til seks europeiske land til å styrke båndene over Atlanterhavet for om mulig å bedre sitt ettermæle – sju måneder før han forlater Det hvite hus.

Bush og Brown har hatt et mer forretningsmessig forhold sammenlignet med den hjertelige tonen som hersket mellom Bush og Blair. Men Brown har vært gjest både i Det hvite hus og på presidentens landsted Camp David det siste året. (©NTB)