Froland risikerer konkurs

Ordfører i Froland, Sigmund Pedersen, er redd for teknisk konkurs etter storbrannen som herjet i kommunen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Les mer Lukk

Regningen etter storbrannen i Froland i Aust Agder kan bli på over 60 millioner kroner. Uten støtte fra det offentlige går Froland teknisk konkurs.

Foto: Scanpix

– Vi har overhodet ikke mulighet til å dekke regningen etter en slik brann, sier ordfører Sigmund Pedersen i Froland til Aftenposten.

Brannen har herjet i seks dager og over 30.000 mål skog er svidd av. Lovverket sier at brannberedskap og brannslukking er en kommunal oppgave, men den lille kommunen hadde ikke planlagt storbrannen i budsjettet.

– All frivillig og innleid hjelp har krav på økonomisk kompensasjon for det arbeidet vi har hyret de til under brannen. Det er snakk om betydelige beløp, sier brannsjef Jan Kongsvik i Østre Agder brannvesen.

På det meste har 15 helikoptre vært i aksjon over brannområdet. Daglig kan et helikopter koste så mye som tre til fire millioner kroner.

Det skal ha blitt gitt signaler fra regjeringens hold at det ikke skulle stå på ressurser og økonomi for å få slukket brannen. (©NTB)