Minst 76 har omkommet i uvær i Kina og India

Innbyggerne i provinsen Fuijan i Kona flykter på grunn av enorme vannmasser. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Minst 55 personer har mistet livet og mer enn en million er evakuert etter at det sørlige og østlige Kina har vært rammet av kraftig uvær den siste uken. I India har 21 mennesker omkommet i uvær.

Beijing (NTB-AFP): Det er ventet mer regn i Sør-Kina også til uken, og elver i provinsene Jiangxi, Guangxi og Guangdong truer med å gå over sine bredder.

Ifølge kinesiske myndigheter har 55 personer mistet livet i uværet, mens sju personer er savnet. Over 1,2 millioner mennesker er blitt evakuert i de hardest rammede områdene, og myndighetene frykter store økonomiske tap etter at viktige landbruksområder er blitt oversvømt.

I alt ni provinser og nesten 18 millioner mennesker er rammet av uværet som har ført med seg store nedbørsmengder. Statlig TV viser mennesker som ror gjennom gatene i oversvømte byer.

Nordøst i India har flom forårsaket av kraftig regnvær, krevd minst 21 menneskeliv. I staten Arunachal Pradesh ble innbyggere i oversvømte landsbyer reddet ut med helikopter søndag. Vann- og elektrisitetsforsyningene til flere områder er kuttet.

I nabostaten Assam opplyser politiet at uværet har tvunget 40.000 til å evakuere. (©NTB)