Spansk seier på overtid

Spansk seier på overtid
David Villa er den nye helten i Spania. Lørdag sikret han 2-1 i siste sekund i EM-kampen mot Sverige.

Sverige - Spania 1-2 (1-1)  
Tivoli Neu

30.772 tilskuere

Mål: 0-1 Fernando Torres (15), 1-1 Zlatan Ibrahimovic (34), 1-2 David Villa (92).

Dommer: Pieter Vink, Nederland.

Gult kort: Anders Svensson, Sverige. Carlos Marchena, Spania.

Lagene:

Sverige (4-4-2):
Andreas Isaksson - Fredrik Stoor, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson - Johan Elmander (Sebastian Larsson fra 79.), Anders Svensson, Daniel Andersson, Fredrik Ljungberg - Zlatan Ibrahimovic (Markus Rosenberg fra 50.), Henrik Larsson (Kim Källström fra 87.).

Spania (4-4-2):
Iker Casillas - Sergio Ramos, Carlos Marchena, Carles Puyol (Raul Albiol fra 24.), Joan Capdevila - Marcos Senna, Andres Iniesta (Santiago Cazorla fra 59.), Xavi Hernandez (Cesc Fabregas fra 58.), David Silva - David Villa, Fernando Torres.(©NTB)

Innsbruck (NTB): Dermed er Villa oppe i fire mål på to kamper. Også mot Russland storspilte han, der med et hat trick-show i kampen som endte 4-1. Før EM snakket alle om Fernando Torres og Cristiano Ronaldo, men Villa ser mer og mer ut som mesterskapets viktigste spiller.

Lørdag berget han Spania fra et skuffende 1-1-resultat mot Sverige. En merkelig kamp så ut til å gå mot uavgjort, selv om kvalitetene var der.

Spania suser nå opp som den absolutte favoritten til å gå videre fra gruppen. Det eneste som kan stoppe spanierne er et Hellas som ser dårligere ut enn på lang tid.

For Sverige ser det heller ikke så ille ut. Svenskene står med tre poeng, og kampen mot Russland blir altavgjørende for de blågule.

Stengte bak, underholdte foran


Lørdag var det viktig for begge lag å stenge bak, men også framover på banen fikk de frammøtte på Tivoli Neu i Innsbruck se godt spill og blant dem som uthevet seg mest var selvfølgelig landenes superstjerner.

Sveriges Zlatan Ibrahimovic tjener til sitt daglige salt i Inter, og viste nok en gang hvorfor han er blant de beste spissene i verden. Zlatan var usikker med en kneskade før kampen, men det viste han ingen tegn til.Fernando Torres fikk tyn i spanske medier etter åpningskampen, der han ble byttet av banen tidlig i annen omgang. Bildet av en Torres som nektet å ta treneren Luis Aragones i hånden gikk verden rundt med ryktene om splid i den spanske leiren.

Både Zlatan og Torres storspilte, men de fikk likevel bare plass i David Villas skygge. På overtid ble han spilt gjennom av et langt oppspill og Valencia-spissen tok ballen nydelig ned før han iskaldt satte den til side for Andreas Isaksson.

Spanierne kunne slippe jubelen løs, mens svenskene måtte innse at de hadde kjempet til ingen nytte. Fernando Torres sendte Spania i ledelsen etter et kvarters spill, men Sverige kjempet seg gradvis inn i kampen igjen.

Svarte nesten med en gang


Det er kjent for de fleste fotballinteresserte at det er livsfarlig å score mål. Farlig fordi motstanderen ofte kaster seg inn i et halsbrekkende angrep like etter.

Og det gjorde også Sverige. Til slutt var det Johan Elmander som ble spilt gjennom, men svenskens forsøk suste i nettveggen. Spania kunne puste lettet ut.

Men det kunne de ikke etter 34 minutter. Zlatan Ibrahimovic fikk ballen i feltet og viste klasse ved å finte seg fram til avslutning. Skuddet skulle Iker Casillas ha reddet, men Real Madrid-sisteskansen klarte ikke å stoppe ballen.

Zlatan kunne derfor juble for sitt annet mål i EM-sluttspillet. I åpningskampen mot Hellas var det han som sto fram som den store da Hellas stengte bakover.

Men det hjalp så lite. David Villa fortsetter storspillet som kan skyte Spania til EM-tittelen. (©NTB)